Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά στις Ελληνικές αίθουσες "Ο Κύριος Βερντού" του Τσάρλι Τσάπλιν

Ξανά στις Ελληνικές αίθουσες "Ο Κύρ...

Θα προβληθεί σε επανέκδοση, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια από τις 4 Ιουλίου 2019

Η παλιά Αμερικανική ταινία του 1947, «Ο Κύριος Βερντού» του θρύλου του σινεμά, Τσάρλι Τσάπλιν αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, σε επανέκδοση με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια σε θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο σινέ Θησείο, στο σινέ Ριβιέρα στα Εξάρχεια και στο σινέ Όαση στο Παγκράτι.

Στην ταινία διάρκεια 2 ωρών και 13 λεπτών, παίζουν οι ηθοποιοί: Ada May, Allison Roddan, Audrey Betz, Charles Chaplin, Edwin Mills, Helene Heigh, Irving Bacon, Isobel Elsom, Mady Correll, Margaret Hoffman, Marilyn Nash, Marjorie Bennett, Martha Raye, Robert Lewis, Virginia Brissac.

Σκηνοθεσία- Σενάριο : Charles Chaplin πάνω σε μια ιδέα του Όρσον Γουέλς

Ο κύριος Βερντού χάνει τη δουλειά του εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για να συντηρήσει την ανάπηρη γυναίκα του και το γιο του, αρχίζει να παντρεύεται πλούσιες χήρες και ύστερα να τις εξαφανίζει.

Πρόκειται για μία ευφυή κινηματογραφική μεταφορά του μύθου του Κυανοπώγωνα. Ο Κύριος Βερντού (Monsieur Verdoux) του Τσάρλι Τσάπλιν βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Henri Landru, ενός Γάλλου απατεώνα που έβαζε αγγελίες στις εφημερίδες με τις οποίες ζητούσε μια χήρα για γάμο, κι έτσι κατάφερε να παρασύρει 10 γυναίκες στο σπίτι του, όπου φαίνεται ότι τις σκότωσε και εξαφάνισε τα πτώματά τους.

Με τον ρόλο του Βερντού, ο Τσάπλιν καταθέτει μια ισχυρή κριτική στην πολιτική των Η.Π.Α. «Ένας φόνος κάνει κάποιον κακοποιό, ενώ εκατομμύρια φόνοι σε αναγάγουν σε ήρωα. Οι αριθμοί αγιοποιούν!».

Οι κριτικοί κινηματογράφου και οι εφημερίδες πετάνε λάσπη στο φιλμ και κατηγορούν τον Τσάπλιν ως κομμουνιστή οδηγώντας το σε εμπορική αποτυχία. Βρισκόμαστε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Το φιλμ ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture