Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον λαμπρό εορτασμό του Τιμίου Προδρόμου στην Κάτω Αχαΐα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον λαμπρό εορτασμό του Τ...

Ανήμερα την Δευτέρα λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσαθνος - Παρέστη & ο Γιώργος Παπανδρέου

Με λαμπρότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη της Κάτω Αχαΐας γιόρτασε και πανηγύρισε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την παραμονή της εορτής, την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου.

Ανήμερα της εορτής, την Δευτέρα 24 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία της προσευχής, τονίζοντας πως ο Τίμιος Πρόδρομος είναι καρπός προσευχής των ευσεβών γονέων του, του Ζαχαρίου και της Ελισάβετ. Αυτός ο καρπός της προσευχής ανεδείχθη ο μεγάλος Προφήτης ο οποίος ενώνει την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη. Κλείνοντας, παρακάλεσε τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, να αγαπήσουν την προσευχή η οποία δίδει λύση σε όλα τα αδιέξοδά μας και να παραμείνουν ασυμβίβαστοι με το πνεύμα του κόσμου και της αμαρτίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκαν ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις και η Λιτάνευση της Αγίας Εικόνος στους δρόμους της πόλης.

Στην Ιερά Λιτανεία παρευρέθηκαν ο πρώην. Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου και υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού Αχαΐας όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς, τοπικοί Άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας επαίνεσε τον π. Απόστολο Δημητρόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, και τους συνεργάτες του για την άψογη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως, ευχόμενος δύναμη και κάθε ευλογία στο έργο τους.

Επίσης ο κ. Χρύσανθος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν στην Αμερική για την Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις