Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ποιοί αύξησαν το Δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος;

Ποιοί αύξησαν το Δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος;

Του Ηλία Γρηγόρη – Χειρουργού Οδοντίατρου, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων

Αυτοί που μιλούν για αύξηση του δημόσιου χρέους  επί  ΣΥΡΙΖΑ παραλείπουν  εσκεμμένα να αφαιρέσουν από το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης τα  35 δις ευρώ, αχρησιμοποίητα ταμειακά διαθέσιμα που έχει συγκεντρώσει το κράτος με τον δανεισμό του για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ("μαξιλάρι" σε περίπτωση αδυναμίας εξόδου στις αγορές), τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν για να έχουμε το καθαρό ή πραγματικό δημόσιο χρέος, που επί ΣΥΡΙΖΑ (2015-2018) ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ  κατά 9,4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Όσον αφορά το ιδιωτικό χρέος, αυτό ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ στο ίδιο διάστημα κατά 12,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (Eurostat). Και οι δύο αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες που πέτυχε ποτέ στη μεταπολίτευση μία ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης οι επικριτές παραγνωρίζουν πως η αποτίμηση του βάρους του χρέους δεν συνδέεται μόνο με το απόλυτο μέγεθός του, αλλά και με τους όρους αποπληρωμής του, οι οποίοι προφανώς μετά την πρόσφατη ρύθμιση έχουν βελτιωθεί σημαντικά με συνέπεια την αξιοσημείωτη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις