Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Πισίνα" με Ντελόν & Ρόμι Σνάιντερ και πάλι στις αίθουσες σε αποκατεστημένη κόπια

Η "Πισίνα" με Ντελόν & Ρόμ...

Από τις 27 Ιουνίου 2019 σε διανομή της Filmboy Pictures - Πρωτοπροβλήθηκε πριν 50 χρόνια

Η Filmboy Pictures τιμά την 50η επέτειο της ταινίας «La Piscine – H Πισίνα» και την παρουσιάζει από τις 27 Ιουνίου 2019 στις Ελληνικές αίθουσες, σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις τους διακοπές σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.

Πενήντα χρόνια μετά τη πρώτη της προβολή, η κλασσική ταινία του Jacques Deray που επανένωσε στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό ζευγάρι των Alain Delon και Romy Schneider, επιστρέφει στις αίθουσες σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση.

Τέσσερα ηλιοκαμένα κορμιά γίνονται μέρος ενός παιχνιδιού πάθους γύρω από μια πισίνα, ενός επικίνδυνου παιχνιδιού που οδηγεί στη δολοφονία. Ο επιθεωρητής Λεβέκ προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος, με την αδρεναλίνη να εκτοξεύεται, σε μια ταινία που λειτουργεί παράλληλα ως ερωτικό και αστυνομικό δράμα αλλά και κρύβοντας και ένα σχόλιο για τη μπουρζουαζία της εποχής.

Οι καυτές σκηνές μεταξύ των δύο ηθοποιών, που τη περίοδο των γυρισμάτων στη προσωπική τους ζωή είχαν ήδη χωρίσει μετά από πέντε περίπου χρόνια σχέσης, είχαν σοκάρει το κοινό της εποχής με τον φλογερό ερωτισμό τους.

Στη πρόσφατη βράβευσή του στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του, ο θρύλος Alain Delon (από τους ωραιότερους Ευρωπαίους σταρ) με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στη συμπρωταγωνίστριά του Romy Schneider ως μία από τις γυναίκες της ζωής του. Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν 5 συνολικά φορές, με την «Πισίνα» να είναι η 4η κατά σειρά και η πιο εμβληματική.

Το «La Piscine» θεωρείται ως μία από τις κλασσικότερες καλοκαιρινές ταινίες και είχε κάνει την πρεμιέρα του τον Ιανουάριο του 1969, κάτι που δεν την εμπόδισε διόλου να διαπρέψει, όντως η τέταρτη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς εκείνης.

Τη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος με 3 Όσκαρ (The Thomas Crown Affair, Summer of '42, Yentl) Γάλλος συνθέτης Michel Legrand, που έφυγε από τη ζωή μόλις πριν λίγους μήνες.

Η ταινία αποτέλεσε έμπνευση για το πρόσφατο «A Bigger Splash» του Luca Guadagnino.

Στη διάρκειας 2 ωρών ταινία εκτός των Alain Delon και Romy Schneider, παίζουν και οι Maurice Ronet, Jane Birkin, Paul Crauchet.

*Το φιλμ αν δεν έρθει στο θερινό σινέ-Κάστρο στο Ρίο, πιθανόν να το επιλέξει για προβολή το ερχόμενο φθινόπωρο η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Τρέιλερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture