Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Κλειστά παρέμειναν όλα τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης

Πάτρα: Κλειστά παρέμειναν όλα τα υποκατα...

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

Προ αρνητικής εκπλήξεως βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019 αρκετοί συναλλασσόμενοι καθώς πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης στην Πάτρα τα έβρισκαν κλειστά με την ένδειξη «απεργία» τοιχοκολλημένη στην είσοδο. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι συνέβαινε, άλλοι έλεγαν πως ευθύνεται το γεγονός πως κλείνουν υποκαταστήματα όπως αυτό πιο πέρα από την πλατεία Βουδ, στους πέντε δρόμους ενώ την ίδια ώρα σε πολλά ATM σχηματίστηκαν ουρές από πολίτες που χρειάζονταν είτε να κάνουν ανάληψη μετρητών είτε να κάνουν κατάθεση χρημάτων.

Επρόκειτο για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, που θεωρείται από τις παλαιότερες της χώρας και το βασικό αίτημα είναι η διεκδίκηση  υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Αιόλου, στην Αθήνα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση είχε απευθύνει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση», διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: 

«Το χρονικό των τελευταίων ημερών για τη διαπραγμάτευση της συλλογικής μας σύμβασης, η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η καθυστέρηση για διαπραγμάτευση και οι υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο (απόσχιση κλάδου στην Τράπεζα Πειραιώς, εθελούσιες έξοδοι σε Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, οι τροπολογίες που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τη διάλυσή της για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρίζοντας εκατομμύρια στο τραπεζικό κεφάλαιο) δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Όπως επισημάναμε και στην τελευταία ανακοίνωσή μας, καθυστερημένα ξεκινάμε τη διαπραγμάτευση με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ. Η ισχύς της σύμβασης έχει ήδη λήξει και 30 Ιούνη λήγει και το τρίμηνο της μετενέργειας. Οπότε ερχόμαστε στο παρά πέντε να διαπραγματευτούμε…

Να διαπραγματευτούμε με μια εργοδοσία που είναι αδιάλλακτη. Καταργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα είτε μέσα από την επιχειρησιακή μας σύμβαση είτε με κατάργηση όρων του κανονισμού εργασίας για να αυξήσει τα κέρδη της. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην συνάντηση που είχε στις 10/6 με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με προαπαιτούμενο την αλλαγή του κανονισμού, που σημαίνει σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, ατομικοί στόχοι, αλλαγές σε προσλήψεις, κ.α.

Μια εργοδοσία που αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τις ευλογίες των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) μετά τα πετυχημένα stress tests υλοποιεί τους στόχους αναδιάρθρωσης της τράπεζας, πράγμα που σημαίνει μείωση προσωπικού, τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Στο όνομα της κερδοφορίας του τραπεζικού κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας θυσιάζουν κεκτημένα δικαιώματά μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις