Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκινά στις 18/6 η ενότητα "Παιδί και Τέχνη" του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Ξεκινά στις 18/6 η ενότητα "Παιδί κ...

Στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, θεάματα, παιχνίδια, εργαστήρια

Με την ενότητα «Παιδί και Τέχνη», συνεχίζονται την Τρίτη 18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. Η ενότητα θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνει, θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, με εξαίρεση την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο «Αίγλη» στη Βέσο Μάρε.

-Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου, με «Το Βιβλιοδέντρο του Μαγικού Κήπου», για παιδιά του Δημοτικού, τα οποία θα αναζητούν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου τα κρυμμένα παραμύθια, για να βοηθήσουν τα λόγια - σπόρους να …φυτρώσουν. Τα παιδιά θα ακούνε ιστορίες και τραγούδια από έναν κόσμο χωρίς σύνορα, θα βρίσκουν τους περιπλανώμενους ήρωες και έτσι θα φτιάξουν ένα μαγικό και «αθάνατο» Βιβλιόδεντρο. Στις 20.30 το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρει το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο» , μια φαντασμαγορική κουκλοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, κούκλες και θέατρο σκιών, όπου όλο το κοινό συμμετέχει ενεργά.

-Η επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, θα είναι «γεμάτη» από …«Λάχανα και Χάχανα» . Ο δημιουργός τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, οδηγεί τα παιδιά σε μια διασκεδαστική περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία.  Τραγουδάει, αφηγείται, παίζει με τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν στα τραγούδια.

Ο «κύριος Τάσος», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, θα τραγουδήσει τα πιο αγαπημένα από τις δουλειές «Λάχανα και Χάχανα» - 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας, η Προπαίδεια σε Τραγούδια, Εδώ Νηπιαγωγείο, Οι Ρυθμοί και οι Αριθμοί.  (Έναρξη 20.30)

Την ίδια ημέρα στις 20.00 το βράδυ στον Πολυχώρο «Αίγλη» τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΟΜΑΙΘΩ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσουν την παράσταση Αριστοφάνη «Πλούτος» , σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, και το Μουσικό Εργαστήρι  του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας. 

-Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στα παιδιά «Μικρές στιγμές…Μεγάλης ευτυχίας» και στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί" του Μωρις Μέτερλινγκ, επίσης από το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ.

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ενότητας «Παιδί και Τέχνη» είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture