Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα εναέρια που έχουμε στην Ανδραβίδα – Ποιοι μπαίνουν στα έρικσον

Τα εναέρια που έχουμε στην Ανδραβίδα – Π...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έρικσον και καναντέρ στην Ανδραβίδα

 

Έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στη Ηλεία τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα που θα καλύψουν την περιφέρεια και όπου αλλού χρειαστεί, σε αυτή την αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr στο αεροδρόμιο βρίσκονται δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο έρικσον ενώ αεροσκάφη πεζετέλ θα βρίσκονται στην Καλαμάτα την Τρίπολη και το Άκτιο.

Η περίπτωση των έρικσον

Τα εναέρια μέσα στην αντιμετώπιση μεγάλων και δύσκολων πυρκαγιών παίζουν σημαντικό ρόλο και πολλές φορές όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλά περιστατικά, η μη επάρκειά τους δημιουργεί προβλήματα.

Τα ελικόπτερα έρικσον ενοικιάζονται από το εξωτερικό και είναι από τα πιο ακριβά πτητικά μέσα πυρόσβεσης. Ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να απογειωθούν άμεσα, σε πολύ λίγα λεπτά, να πάρουν νερό από λίμνες, ποτάμια, ακόμα και δεξαμενές, λόγω του μικρού σε σχέση με άλλα εναέρια, μεγέθους τους. Ο ανεφοδιασμός τους γίνεται σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν πιο στοχευμένες ρίψεις, σε δύσβατα σημεία και από χαμηλό ύψος , με αποτέλεσμα να βοηθούν πολύ στην προσπάθεια μη επέκτασης της φωτιάς.

Στο ελικόπτερο έρικσον μπαίνουν δύο πιλότοι, οι οποίοι συνήθως δεν είναι Έλληνες.  Είναι Καναδοί, Σουηδοί, Νορβηγοί. Μαζί τους επιβιβάζεται ένας μεταφραστής και ο μηχανικός συντηρητής.

 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις