Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταλαιπωρία το μπάνιο στον Άγιο Βασίλειο λόγω των εργασιών του τρένου

Ταλαιπωρία το μπάνιο στον Άγιο Βασίλειο ...

Το αστικό λεωφορείο σε αφήνει στην παλαιά εθνική, ο προαστιακός δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και ο δρόμος δεν περνάει...

Μπήκε πια το καλοκαίρι και η ζέστη επιβάλλει μπάνιο στη θάλασσα, ωστόσο όπως είδαμε οι «αποδράσεις» στις κοντινές παραλίες του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου έχουν τα προβλήματα τους.

Στον Άγιο Βασίλειο με την πολυσύχναστη, δημοφιλή παραλία με τα δροσερά νερά, αυτήν την εποχή επιτελούνται τα έργα για το τρένο με αποτέλεσμα ο κεντρικός κοινοτικός δρόμος από ένα σημείο και μετά να μην περνάει ενώ και το αστικό λεωφορείο της γραμμής του 6, όπως μας ενημέρωσαν και από το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας αναγκαστικά φτάνει έως το σημείο της Γεωργίου Παπανδρέου, περίπου 200 μέτρα πριν την διασταύρωση καθώς πλέον δεν μπορεί καθόλου να πάει κάτω τον κοινοτικό δρόμο και να εξυπηρετήσει τους λουόμενους όπως άλλα καλοκαίρια.

Έτσι όσοι θελήσουν να πάνε προς Άγιο Βασίλειο θα χρειαστεί να περπατήσουν στη συνέχεια ή να πάνε με δικά τους μέσα μετακίνησης.

Δυστυχώς εδώ και καιρό ως γνωστό στον Άγιο Βασίλειο δεν πάει ούτε ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Μάλιστα τα παράπονα του κόσμου είναι ότι πια δεν λειτουργεί λόγω έργων ούτε ο σταθμός στην καρδιά του χωριού του Ρίου κι έτσι αυτήν την περίοδο η «πιτσιρικαρία» που κατευθύνεται προς αυτή την περιοχή για μπάνιο, φτάνει το πολύ έως τον Καστελόκαμπο και πριν το ξενοδοχείο Porto Rio.

Aναφορικά με την δημοφιλή παραλία του Δημορηγόπουλου ή Ακταίον στο Ρίο ευτυχώς τα πράγματα όπως μας είπαν και από το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας είναι καλύτερα. Κατ’ αρχάς έχουν φροντίσει οι υπεύθυνοι να υπάρχει στην γραμμή του 6 δρομολόγιο σχεδόν ανά 15 λεπτά με τη μόνη διαφορά ότι για να φτάσει κάποιος έως την παραλία στο Ακταίον θα πρέπει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να επιβιβαστεί σε άλλο «τοπικό» λεωφορείο που θα τον πάει έως την παραλία.

Η ανταπόκριση πάντως όπως αναφέρουν επιβάτες είναι σχετικά άμεση και δεν χάνεται πολύς χρόνος, απλά χρειάζεται να γίνει η μετεπιβίβαση.

Δρομολόγια ανά 20 λεπτά τις καθημερινές και ανά μισάωρο τις Κυριακές διαθέτει το Αστικό ΚΤΕΛ και στην άλλη δημοφιλή γραμμή του 5 προς Ροίτικα, Μονοδένδρι, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα.

Πάντως για τον Άγιο Βασίλειο πολλοί κάτοικοι αλλά και παραθεριστές διαμαρτύρονται πως η κατάσταση είναι οριακή, πως τα έργα για το τρένο έχουν δυσκολέψει πολύ την κατάσταση και δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο σε παρακείμενους δρόμους τα σαββατοκύριακα που ο κόσμος πολλαπλασιάζεται και πως χρειάζεται κάτι να γίνει.

Πάντως το κυκλοφοριακό είναι παλιά ιστορία στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Ένα καλοκαίρι πριν μερικά χρόνια το αστικό λεωφορείο που έφτανε έως την παραλία χρειάστηκε για να μπορέσει να στρίψει να φύγει πίσω προς Πάτρα μιάμιση ώρα καθώς ήταν αδύνατον λόγω της πληθώρας των οχημάτων και του κόσμου ακόμη κι όταν παρενέβη η Τροχαία!

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις