Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Λονδίνο: Ο Manolo Blahnik δίπλα στο Rubens; Εμείς βέβαια λέμε ναι!

Λονδίνο: Ο Manolo Blahnik δίπλα στο Rube...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα παραμυθένια γοβάκια του διάσημου designer εισέβαλαν στη μουσειακή Wallace Collection ως «διαφορετικά» έργα τέχνης

Ενταγμένα στην περίφημη συλλογή τέχνης Wallace Collection, τα ονειρεμένα παπούτσια του κορυφαίου μετρ Manolo Blahnik στο Λονδίνο, όλο το φετινό καλοκαίρι. Στις πανέμορφες σάλες του Hertford House στην πλατεία Manchester, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, «συναγωνίζονται» πίνακες Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Φράγκοναρντ, Βελάσκεθ όπως και πολύτιμα αντικείμενα και έπιπλα 18ου και 19ου αιώνα. (Eίδατε που σας έχουμε διαρκώς αφορμές για ταξίδια εάν δηλώνετε fashionistas;)

 

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται 160 ζευγάρια περίτεχνων παπουτσιών σε δέκα δωμάτια με επιβλητικό, μπαρόκ διάκοσμο. Ο 76χρονος super star designer δήλωσε πως επισκέπτεται αυτό το μουσείο εδώ και 49 χρόνια και η αισθητική των θησαυρών του τον ενέπνευσε. «Πάντα με τρέλαιναν οι φιόγκοι και τα μετάξια» ομολογεί. «Σκέφτηκα να βρω έναν σύνδεσμο των δικών μου δημιουργιών με αυτά τα μεγάλα έργα τέχνης». Θυμίζουμε ότι ο Blahnik είναι ισπανός, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στη Γενεύη και καλές τέχνες στο Παρίσι αλλά επέλεξε να ζει στο Λονδίνο από το 1969. Στην μόδα τον ώθησε η θρυλική style guru Diana Vreeland. Του χρόνου μάλιστα, θα γιορταστούν τα 50 χρόνια του brand του.

 

Ανάμεσα στα εκθέματα του Blahnik είναι βέβαια και τα παραμυθένια παπούτσια που σχεδίασε για την ταινία «Μαρία Αντουανέτα» της Σοφία Κόπολα και βέβαια τα αντιπροσωπευτικά σχέδια- εμμονή της Κάρι Μπράντσο στο Sex & the City. Ποια δεν έχει ζηλέψει τα mules και τα pumps με τις κρυστάλλινες αγκράφες και τα φρου-φρου; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

*Manolo Blahnik at the Wallace Collection, 10 Ιουνίου έως 1 Σεπτεμβρίου.        

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View