Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Aίγιο: Στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου «χτυπά» η «καρδιά» της Βυζαντινής Αγιογραφίας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Aίγιο: Στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου «χτ...

Έως την Κυριακή 16/6/2019 λειτουργεί η έκθεση των μαθητών της σχολής

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 10/6/2019 στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο κέντρο της πόλης του γειτονικού Αιγίου, τα εγκαίνια της εκθέσεως των έργων των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης  π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ως υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου, ευχαρίστησε τόσο τον δήμο Αιγιάλειας που παραχώρησε για ακόμα μία φορά το ισόγειο του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου προκειμένου να «φιλοξενηθεί» η έκθεση, όσο και τους γονείς που εδώ και χρόνια στηρίζουν την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους έμπειρους καθηγητές τους και συγκεκριμένα στον κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο και την πρεσβυτέρα κ. Καικιλία Γιαννακοπούλου.

Για το τέλος άφησε τους μαθητές (μικρούς και μεγάλους), τους οποίους συνεχάρη για την αφοσίωση, τη μεγάλη προσπάθεια και τον κόπο τους, καθώς, όπως είπε, χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις των διδασκόντων, αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο το ταλέντο τους, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο έργα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το πρακτικό μέρος υπάρχει και το θεωρητικό, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η βυζαντινή Ορθόδοξη αγιογραφία δεν είναι απλά μια «τέχνη», αλλά μία ιερή τέχνη.

«Η Αγιογραφία δεν είναι ΄΄ζωγραφική΄΄, είναι Θεολογία. Δεν είναι ΄΄καλλιτεχνική έκφραση΄΄, είναι προσδοκία σωτηρίας. Δεν είναι ΄΄στολίδι΄΄, είναι συνάντηση με το Θείο. Γι’ αυτό και η ένωση με τον Θεό δίνει βάσεις στα παιδιά ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Η σημερινή κοινωνία έχει ανάγκη από σωστά πρότυπα, τα οποία βρίσκουμε μόνο μέσα στην Εκκλησία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης. 

Αμέσως μετά οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας του τμήματος ενηλίκων καθώς και έργα σχεδίου και ζωγραφικής του παιδικού τμήματος.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων παρακαλεί το φιλότεχνο κοινό της Αιγιάλειας αλλά και των Πατρών να τιμήσει με την παρουσία του τις προσπάθειες των μαθητών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, οι ώρες επίσκεψης είναι καθημερινά από τις 7μ.μ. έως τις 9μ.μ., ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture