Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Απόψε & την Τετάρτη δύο κορυφαίες εκδηλώσεις για το μπουζούκι & το κλαρίνο

Πάτρα: Απόψε & την Τετάρτη δύο κορυφ...

Αυτό επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Πετρόπουλος & ο Νίκος Μπαλής από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου

Ως δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας χαρακτήρισε ο Νίκος Μπαλής, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών την αποψινή συναυλία «Μπουζουκιού Διάλογοι – 4 Σολίστ παρουσιάζουν το χθες, το σήμερα & το αύριο (στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο) και τη συναυλία με τίτλο «Φύσα Ψυχή μου!..» - η τέχνη του Ελληνικού λαικού κλαρίνου που θα δοθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο, αποτελώντας μια σπάνια συνάντηση κορυφής με τέσσερις κορυφαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου.

Θα εμφανιστούν ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, τέσσερις μοναδικοί σολίστες του είδους, οι οποίοι «συνοδοιπορούν» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, εκπροσωπώντας  παράλληλα τέσσερις διαφορετικές γενιές, αποδίδοντας φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία του δημοτικού τραγουδιού.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 10/6, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος έκανε λόγο για 2 εξαιρετικές και ιδιαίτερες συναυλίες που δεν έχουν προβληθεί όσο θα έπρεπε με δική τους ευθύνη (του Δήμου) και πως αξίζει τον κόπο να σπεύσουν οι Πατρινοί να τις παρακολουθήσουν. Πρόκειται για τοπικές μουσικές παραγωγές που αφορούν το μπουζούκι, ένα μουσικό όργανο, κύριο εκφραστή του λαικού μας πολιτισμού, μέσα από το οποίο τραγουδήθηκαν οι πόθοι και οι αγώνες της λαικής τάξης, καθώς και το κλαρίνο που επίσης κινήθηκε παραδοσιακά στην ίδια παράμετρο. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπαλής υπήρξε και η ιδιομορφία για το μπουζούκι και το κλαρίνο να αποτελούν για την μουσική παραγωγή ενίοτε ένα λούμπεν στοιχείο. Στόχος λοιπόν είναι να αναδειχθεί η αξία τους και η προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό και τους λαικούς αγώνες.

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά και στον Διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης και σε ερώτημα κατά πόσο η λέξη διεθνής ισχύει και αρμόζει στο Φεστιβάλ, ο κ. Πετρόπουλος υπερασπίστηκε τον Διεθνή χαρακτήρα λέγοντας πως βασικός σκοπός και μέριμνα είναι ο πολιτισμός της λαικής τάξης και ο πολιτισμός και η τέχνη να μπορούν να φτάσουν και να αφορούν όλους ενώ έφερε ως παράδειγμα τόσο το πολύ επιτυχημένο και φέτος τριήμερο της τζαζ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου όσο και άλλες εκδηλώσεις διεθνούς απήχησης που έγιναν στην Πάτρα την περίοδο 2015-2018 όπως το World Festival, ο Ομάρ Φαρούκ Τεμπιλέκ, η Ανζελίκ Ιονάτος, ο Ζουλβί Λιβανελί, κ.α.

Τέλος ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για πιθανές ακυρώσεις και αλλαγές εκδηλώσεων λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, εκτός της ακύρωσης της παράστασης «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα» που δεν θα βγει τελικά καθόλου σε περιοδεία, αλλάζει ημερομηνία η παράσταση «Ερωτόκριτος» που αναμένεται να πάει τον Σεπτέμβριο και σε νέο χώρο. Για οτιδήποτε άλλο υπάρξει, θα υπάρξει ενημέρωση από το Διεθνές Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Πατρέων.  

*Απόψε Δευτέρα 10/6, στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας, θα εμφανιστούν 4 σύγχρονοι, διακεκριμένοι σολίστ του μπουζουκιού, ο Βαγγέλης Τρίγκας, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Νίκος Τατασσόπουλος και ο Νίκος Κατσίκης, οι οποίοι θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους φίλους της μουσικής και της τέχνης του Μπουζουκιού. Μαζί τους το Μουσικό Σύνολο «Βαγγέλης Τρίγκας».

Oι τιμές των εισιτηρίων είναι 10€ & 7€ (ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΜΕΑ).

ΣΗΜΕΙΑ  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018:

-              ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ         ΤΗΛ  2610 273.613

-              MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ  Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411

-              DISCOVER A.E.  Βούρβαχη 3 και Κορίνθου  ΤΗΛ  2610 624916      

-              ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ Μαιζώνος  92, ΤΗΛ 2610 274.728.

-              ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270,   ΤΗΛ  2610 273.287.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture