Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Παγώνει» τις μετατάξεις των συγγενών στη Βουλή ο Τσίπρας

«Παγώνει» τις μετατάξεις των συγγενών στ...

Άμεση αντίδραση από τον Πρωθυπουργό

Μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «παγώνουν» οι 34 μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπουργεία και άλλους φορείς. Την απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ανάμεσα στις μετατάξεις που δεν θα γίνουν τελικά είναι και εκείνη της κόρης της πρώην υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

‘Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής οι μετατάξεις είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία, σύμφωνα με το νόμο της Κινητικότητας στο Δημόσιο, και η αναστολή αυτή θα μπορούσε να έχει «ουρές» καθώς οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί να προσφύγουν εάν δεν προχωρήσουν οι διορισμοί τους στην δικαιοσύνη. Ένα θέμα, που όπως είπε ο ίδιος δεν θα το αφήσει «έτσι αλλά θα το παρακολουθήσει…».

"Μολονότι αυτή η διαδικασία μετατάξεων στο πλαίσιο της κινητικότητας είναι νόμιμη και μάλιστα είναι και μαχητή στα δικαστήρια, για όσους έχουν έννομο συμφέρον, και δεν πρόκειται για Συριζαϊκό τσουνάμι, παρότι, τονίζω, είναι απολύτως νόμιμη διαδικασία, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θα παγώσουμε και θα αναστείλουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή", είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι "μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έδωσε εντολή να παγώσουν οι υπόλοιπες μετατάξεις.

Πάντως ο κ. Βούτσης απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου σημειώνοντας ότι ο καθένας φέρνει την ευθύνη με την οποία τοποθετείται.

Ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι αυτά τα 24ωρα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία και μάλιστα από πλευρές που παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα στη Βουλή. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η προεδρία του "δεν άγγιξε πρόσωπα" αλλά θέλησε να αντιμετωπίσει το πελατειακό σύστημα στη Βουλή με θεσμικό τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, το thebest.gr είχε καυτηριάσει όσα συνέβαιναν με τις μετατάξεις στη Βουλή και είχε ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Πρωθυπουργού για να σταματήσει αυτό το κατάντημα.

Διαβάστε σχετικά το ακόλουθο άρθρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις