Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολλανδία: 17χρονη πέθανε με ευθανασία – Δεν άντεξε τον βιασμό που είχε υποστεί

Ολλανδία: 17χρονη πέθανε με ευθανασία – ...

Ακολούθησε νόμιμη διαδικασία    

Την απόφαση να πεθάνει με ευθανασία πήρε μια 17χρονη στην Ολλανδία η οποία είχε υποστεί βιασμό κατά την παιδική της ηλικία και δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο ψυχής που της προκαλούσε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Η Νόα Ποδόωεν πέθανε στο σπίτι της ακολουθώντας μια καθόλα νόμιμη διαδικασία ευθανασίας η οποία είναι κατοχυρωμένη στην Ολλανδία.  

Στη νεαρή από την πόλη Άρνεμ δόθηκε το δικαίωμα να τερματίσει τη ζωή της μετά από σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, που έζησε ως μικρό κορίτσι, περιστατικά που της προκάλεσαν μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη και ανορεξία.

Όπως είπε, μόνη της πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με κλινική ευθανασίας στη Χάγη, χωρίς να το εξομολογηθεί πρώτα στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Τις τελευταίες ώρες, η Νόα αποχαιρέτησε τους απαρηγόρητους φίλους και την οικογένειά της.

Μία μέρα πριν πεθάνει, η κοπέλα ανάρτησε ένα μήνυμα στο Instagram, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να πεθάνει.

«Σκέφτηκα για αρκετό διάστημα για το εάν θα πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, αλλά αποφάσισα να το κάνω. Μετά από χρόνια πάλης και μάχης, έχω εξουθενωθεί. Ίσως αυτό να αποτελεί έκπληξη για μερικούς, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις θέσεις μου για τη νοσηλεία, αλλά το σχέδιό μου υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι παρορμητικό», έγραψε.

Λίγο πιο κάτω, η Νόα αναφέρει: «Θα μπω κατευθείαν στο θέμα: εντός 10 ημερών, θα πεθάνω».

Όπως εξήγησε, η δύσκολη απόφαση ελήφθη μετά τις μάχες με ψυχικές ασθένειες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. «Σταμάτησα να τρώω και να πίνω εδώ και λίγο καιρό και μετά από πολλές συζητήσεις και εξελίξεις, αποφασίστηκε ότι θα με αφήσουν, επειδή ο μόνος μου είναι αβάστακτος», έγραψε, λέγοντας ότι ενώ ήταν «ζωντανή», σχεδόν επιβίωνε. «Ανέπνεα, αλλά δεν ζούσα», έγραψε.

 

 

Με πληροφορία από: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις