Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για το αποτέλεσμα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. για το αποτέλεσμα στο Δήμο Δ...

Η ανακοίνωση της

«Θα είμαστε εδώ, δυναμικά παρόντες, με πρωτοβουλίες και δράσεις, άτεγκτοι κριτές και ελεγκτές της δημοτικής αρχής σε κάθε τι που αντιστρατεύεται το κοινό συμφέρον των πολιτών και του δήμου». Αυτό τονίζει η δημοτική Κίνηση Α.ΚΙ.Δ.Α. σε ανακοίνωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Η ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Δ.Α. έχει ως εξής:

«Η εκλογική διαδικασία στη Δυτική Αχαΐα ολοκληρώθηκε χτες με την εκλογή νέου δήμαρχου, του Σπύρου Μυλωνά, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Το μήνυμα του λαού της Δυτικής Αχαΐας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών  είναι σαφές και έχει πολλούς αποδέκτες. Η  διαφάνεια, η ισοπολιτεία και η αξιοκρατία, είναι έννοιες που πρέπει να ξαναβρούν το πραγματικό νόημά τους  για να επιστέψει ο δήμος μας στην κανονικότητα και να αποκατασταθεί η κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το δήμο. Η ανάγκη επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων της Δυτικής Αχαΐας μαζί με την ανάγκη για ένα δήμο ανοικτό σε όλους τους δημότες, είναι η απάντηση στον αμοραλισμό  και την κακοδιαχείριση που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

 Η Α.ΚΙ.Δ.Α., όπως έχει πράξει έως τώρα, θα αγωνιστεί, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, δίπλα στους πολίτες, πιστή στο πρόγραμμά της, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις ώστε η Δυτική Αχαΐα να βαδίσει το δρόμο που της αξίζει. Η σύνθεση των απόψεων με γνώμονα το καλό του τόπου και τις πραγματικές  ανάγκες των  πολλών είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας.

Από την άλλη πλευρά, η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει, έως το τέλος της θητείας της, η οποία συμπίπτει με την καλοκαιρινή περίοδο που συνήθως τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας οξύνονται, να  συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Τα όσα συνέβησαν το διάστημα της προεκλογικής περιόδου προοιωνίζουν αρκετές δυσκολίες.

Σχετικά με την κατασπατάληση δημοτικών πόρων για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών αναγκών της απερχόμενης δημοτικής αρχής, είναι λαϊκή απαίτηση να μάθουν οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας πόσο κόστισαν και κατά πόσο έγιναν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η διασπάθιση δημόσιου χρήματος,  με έξοδα τα οποία δεν προβλέπονται ούτε από το τεχνικό πρόγραμμα ούτε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την Α.ΚΙ.Δ.Α. και θα αναζητηθούν ευθύνες.

Τέλος,  οι εικόνες ντροπής  που είδαμε,  ειδικά την πρώτη Κυριακή, έξω από τα εκλογικά κέντρα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας , επιτάσσουν στο λαό της Δυτικής Αχαΐας να αγωνιστεί, ώστε στον τόπο μας  να μπει τέλος στην εξαγορά συνειδήσεων, σ’ αυτή την άθλια πρακτική που θεωρείται από κάποιους «φυσιολογική» και αποτελεί ταφόπλακα για την τοπική και όχι μόνο, δημοκρατία. Πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό και δικός μας στόχος, είναι η ενεργότερη συμμετοχή των δημοτών στα κοινά.

Εμείς στην Α.ΚΙ.Δ.Α. θα είμαστε εδώ, δυναμικά παρόντες, με πρωτοβουλίες και δράσεις, άτεγκτοι κριτές και ελεγκτές της δημοτικής αρχής σε κάθε τι που αντιστρατεύεται το κοινό συμφέρον των πολιτών και του δήμου. Δεν θα είμαστε όμως και φειδωλοί στο να συνθέτουμε, να βάζουμε πλάτη σε ότι θετικό προτείνεται και υλοποιείται από τη δημοτική αρχή.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις