Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Eγκαινιάζεται στην Πάτρα έκθεση αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων

Eγκαινιάζεται στην Πάτρα έκθεση αφίσας α...

Το Σάββατο 8/6 στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο με την επιμέλεια του τυπογράφου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

Αυτό το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 θα εγκαινιαστεί στις 20.00, η έκθεση αφίσας με θέμα «Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο συμπολίτης λιθογράφος – τυπογράφος Αντώνης Κ. Παπαντωνόπουλος ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιουνίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, αφίσες (για την ακρίβεια 54 έργα) επιλεγμένες από τους τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς που έχει διοργανώσει το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη που εδρεύει στα Χανιά της Κρήτης με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, θα ταξιδέψουν και θα παρουσιαστούν στην έκθεση αφίσας με θέμα “Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Τα εγκαίνια όπως προείπαμε, θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουνίου το βράδυ ενώ παράλληλα, στο αμφιθέατρο του μουσείου, θα προβληθεί video με το ιστορικό και τις δραστηριότητες του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη. Η έκθεση όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) ενώ ο Αντώνης Κ. Παπαντωνόπουλος που την έχει επιμεληθεί, είναι συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας.

Το Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων είναι το πρώτο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και θεωρείται πρωτοπόρο. Λειτουργεί από το 2005 και αποτελεί έργο ζωής του ιδρυτή του Γιάννη Γαρεδάκη, ο οποίος, με συνοδοιπόρο τη σύζυγό του Ελένη, για περισσότερα από είκοσι χρόνια συνέλεγε μηχανήματα και άλλα εκθέματα, που σηματοδοτούν την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Τυπογραφίας μέσα στον χρόνο.

Το Μουσείο αναπτύσσεται σε 2 μεγάλες πτέρυγες και 3 επιμέρους αίθουσες που καλύπτουν μία έκταση περίπου 1200 τμ. Στις συλλογές του, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν αυθεντικά τυπογραφικά πιεστήρια του 19ου αιώνα, αυτόματα πιεστήρια από τις αρχές του 20ου, κάσες και μηχανήματα μηχανικής στοιχειοθεσίας (λινοτυπία, μονοτυπία). Επίσης οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα και να τυπώσουν σε κάποια από τα μηχανήματα. Η ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων αφηγείται μία ιστορία που διατρέχει σχεδόν 6 αιώνες και φτάνει έως τις μέρες μας «αποκαλύπτοντας» ένα σχεδόν ξεχασμένο αυτονόητο: τον κόπο και την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκονται και «κρύβονται» πίσω από κάθε τυπωμένο κείμενο. Σπάνια βιβλία, εφημερίδες και χαρακτικά συνδέουν την τυπογραφία & τις τεχνικές της με την πολυτάραχη ιστορία της Κρήτης, ενώ η μόνιμη εικαστική έκθεση «Ιστορία της γραφής & των γραφικών τεχνών» του Αντώνη Παπαντωνόπουλου ταξιδεύει τους επισκέπτες σε κάθε μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας.

*Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας θα είναι 8 π.μ. – 8 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture