Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψάχνοντας μπουλντόζα για να συνεχιστεί το έργο στο 7ο Γυμνάσιο

Ψάχνοντας μπουλντόζα για να συνεχιστεί τ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Χωματουργικές εργασίες σε ...στάση

Εν αναμονή των εκκρεμών χωματουργικών εργασιών βρίσκονται όλοι στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων αναφορικά με τα ρωμαϊκά εύρετρα που εμφανίστηκαν κατά τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου που στέγαζε το 7ο γυμνάσιο στο σχολικό συγκρότημα Βουδ, επί της οδού Ν. Τεμπονέρα (Βύρωνος).

Θυμίζουμε πως η κατεδάφιση του κτιρίου έγινε το 2012, κτίριο που αν και κατασκευάστηκε επί χούντας δεν άντεξε το σεισμό του 2008, σε αντίθεση με το γειτονικό κτίριο του παλιού 3ου λυκείου που είναι προπολεμικό. Ομοίως κατεδαφίστηκε το παρακείμενο κτίριο του 12ου Δημοτικού (επίσης νεότατη κατασκευή, τουναντίον άντεξε τους σεισμούς το 5ο Δημοτικό, κτίριο της δεκαετίας ’30).

Τέλος πάντων, προ μηνών ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου, πλην όμως διεκόπησαν γιατί βρέθηκαν «αρχαία» προφανώς από τα χρόνια της ρωμαϊκής εποχής στην Πάτρα, περίοδος που τα Ψηλαλώνια και η πέριξ περιοχή ήταν γεμάτη από κτίσματα και έχουν βρεθεί μεγάλης σημασίας και αξίας αντικείμενα (αγάλματα, ψηφιδωτά κλπ).

Αυτή τη στιγμή το έργο έχει βαλτώσει επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει διαθέσιμος εκσκαφέας για να συνεχιστεί το σκάψιμο. Τούτο εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου, συν τοις άλλοις είχαμε και μακρά περίοδο βροχοπτώσεων που δεν επέτρεπε την συνέχιση του σκαψίματος.

Εν αναμονή της καλοκαιρίας λοιπόν και της διαθεσιμότητας της μπουλντόζας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις