Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου η συναυλία για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου η σ...

Η συναυλία έγινε την τετάρτη 29/5 στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα

Παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, η συναυλία "Εάλω η Πόλις" την οποία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην άλωση της Πόλης με τραγούδια από την Πόντο, τη Ρούμελη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

Στη συναυλία "μνήμης" συμμετείχαν όπως αναφέρει το σάιτ romfea.gr, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, οι καθηγητές της Σχολής κ.κ. Σταύρος Χαλιαμπάλιας, Παναγιώτης Σδούκος και η ορχήστρα Κανών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή.

"Είναι συγκινητική αυτή η μέρα γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε χαρμολύπη. Λύπη γιατί είναι μια θλιβερή ημέρα γιατί είχαμε την πτώση της πόλεως αλλά είναι και χαρά για να ζούμε τη χαρμολύπη, γιατί αυτός ο λαός έχει αυτό το χάρισμα. Και χαίρεται εύκολα και λυπάται εύκολα γιατί είναι πάντοτε ζωντανός. Ένα κόμματι από τη ζωντάνια λοιπόν μας έδωσε απόψε η Μουσική Ακαδημία μας" ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Στην "αφιερωματική" αυτή βραδιά παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρ. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Διάκονος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Δημήτριος Φωκιανός, ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννης Τσούρας, ο Διευθυντής του Αρχοντικού των Μπενιζέλων κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις