Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα ρεκόρ που κατέρριψε η Αχαΐα στις εκλογές της Κυριακής

Τα ρεκόρ που κατέρριψε η Αχαΐα στις εκλο...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η επίδοση των 40.489 ψήφων

Κι ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα (με το 100% των ψήφων) στις τρεις εκλογές της Κυριακής, ήδη έχουμε τα πρώτα ρεκόρ, δηλαδή κάποιες αξιοσημείωτες στατιστικές επιδόσεις που δεν έχουν προηγούμενο στα τοπικά εκλογικά χρονικά.

Σχετική ήταν η έρευνα του thebest.gr πριν τις εκλογές, και η οποία αναμένεται να επικαιροποιηθεί μετά και τις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Τα πρώτα ρεκόρ όμως έσπασαν, τρία εντοπίσαμε στην Αχαΐα.

Αναλυτικά:

- Ρεκόρ εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Αχαΐα: Το ρεκόρ κρατούσε από τις νομαρχιακές του 2002, 281.210. Στις ευρωεκλογές την Κυριακή το εκλογικό σώμα αυξήθηκε στους 282.440

- Ρεκόρ εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην Πάτρα: Ήταν 160.667 από τις δημοτικές του 2014. Η Πάτρα μεγάλωσε, την Κυριακή το εκλογικό σώμα ήταν 165.828.

- Ρεκόρ ψήφων σε έναν πολιτικό: Σε επίπεδο Δημοτικών εκλογών (πρώτο γύρο), τους περισσότερους ψήφους στα χρονικά, είχε λάβει ο Ανδρέας Καράβολας: 40.351 τον είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο το 1990. Η Πάτρα μεγάλωσε (γεωγραφικά και πληθυσμιακά) και το ρεκόρ έσπασε. Την Κυριακή ο Κώστας Πελετίδης πήρε 40.489 ψήφους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις