Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Οι περιπέτειες ενός...εκλογικού αντιπροσώπου στις 26 Μαΐου 2019

Πάτρα: Οι περιπέτειες ενός...εκλογικού α...

Σε πολλά τμήματα δεν εμφανίστηκαν ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν τους κέρασαν σχεδόν τίποτε

Τι ιστορία κι αυτή φέτος με τις δεκάδες, εκατοντάδες κλήσεις που έγιναν σε πολίτες προκειμένου να πάνε και να συνεισφέρουν στην εκλογική διαδικασία ως μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) της εφορευτικής επιτροπής. Υπήρξαν συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν από το νόμο και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είχε προηγηθεί και η κατάλληλη συνεννόηση με τους δικαστικούς αντιπροσώπους για το ωράριο που θα κάθονταν και θα βοηθούσαν.

Σε άλλες περιπτώσεις όπως ακούσαμε, δεν εμφανίστηκαν τα μέλη της εφορευτικής με τους αστυνομικούς πάντως να είναι stand by σε πολλά τμήματα προκειμένου να λάβουν εντολή από τους δικαστικούς αντιπροσώπους για να πάνε ψάξουν να βρουν τα μέλη που δεν είχαν δώσει το παρών. Υπήρξαν & περιπτώσεις που ψηφοφόροι ήρθαν αμέριμνοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για να βρεθούν εξ’ απροόπτου καθώς την στιγμή της κάλπης μάθαιναν πως ήταν και μέλη εφορευτικής επιτροπής ενώ οι ίδιοι απαντούσαν πως δεν είχαν λάβει κάποιο έγγραφο και ειδοποίηση.

Πέραν όλων αυτών, συζητήθηκε και σχολιάστηκε ευρέως το γεγονός ότι αφού το ελληνικό κράτος και υπουργείο εσωτερικών βάζει στο παιχνίδι και στην διαδικασία πολίτες να βοηθήσουν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής γιατί δεν τους δίνει έστω το ελάχιστο μεροκάματο. Το λέμε και το γράφουμε με έμφαση αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις δεν προσφέρθηκε στα μέλη της εφορευτικής ούτε ένας καφές ούτε ένα σάντουιτς για τις τόσες ώρες που έμειναν εκεί. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε πολλές περιπτώσεις με δικά τους έξοδα έδωσαν ευγενώς, νεράκια, αναψυκτικά ή κάποιο κουλούρι. Είθισται όπως λέγεται σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες και δη δημοτικές να προσφέρεται με έξοδα του Δήμου κάποιο αναψυκτικό και φαγώσιμο (σάντουιτς, τοστ). Αυτή τη φορά «ξεροσφύρι» και μάλιστα στο εκλογικό κέντρο που έτυχε να είναι ο γράφων στο σχολικό συγκρότημα Γλαράκη στα Ταμπάχανα υπήρχε κεντρικό στέλεχος της «Λαικής Συσπείρωσης» του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Πελετίδη που παρέμεινε επί πολλές ώρες στο χώρο χωρίς ωστόσο να νοιαστεί αν όσοι εμπλέκονταν στη διαδικασία είχαν κάτι να πιουν ή να φάνε!

Τέλος όσοι ήσαν μέλη εφορευτικής στα τμήματα όπου οι πολίτες ψήφιζαν για περιφερειακές και ευρωεκλογές είχαν φόρτο εργασίας καθώς μόνο της ευρωβουλής τα συνολικά ψηφοδέλτια ανέρχονταν στα 41 μαζί με το λευκό!

Αυτά και σημειωτέον όσα  μέλη εφορευτικής πήγαν την πρώτη Κυριακή είναι υποχρεωμένα να πάνε και την δεύτερη Κυριακή όπου φυσικά υπάρξει εκλογική διαδικασία.  

Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις