Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστική μαρτυρία για την 14χρονη που αυτοκτόνησε στο Μοσχάτο

Συγκλονιστική μαρτυρία για την 14χρονη π...

Βρισκόταν συχνά στο κατάστημά του

Μια μαρτυρία και μια ανακοίνωση για την υπόθεση της αυτοκτονίας της 14χρονης στον ηλεκτρικό του Μοσχάτου, συγκλονίζει. Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr κάτοικος της περιοχής, είχε καταγγείλει αρχικά στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην συνέχεια στην αστυνομία την δράση του 43χρονου. Ο άνθρωπος αυτός απευθύνθηκε αρχικά στο Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο όμως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατευθύνει τους πολίτες στις αρχές και φυσικά δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με όσα είπε στο newsit.gr είχε καταλάβει την δράση του 43χρονου αφού τον είχε δει με την 14χρονη μέσα στο κατάστημα του καθώς και στο αυτοκίνητό του. Στις 9 Μαΐου πήγε στο Χαμόγελο του Παιδιού για να καταγγείλει τη σχέση. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι αρμόδια είναι η ΓΑΔΑ. Του έδωσαν στοιχεία επικοινωνίας με συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας και πήγε εκεί. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να γίνει επώνυμη καταγγελία. Εκείνος, δεν ήθελε να κάνει επώνυμη καταγγελία. Τότε του είπαν ότι μπορεί να συντάξει μία επιστολή με την καταγγελία του και να την κατάθεση ανωνύμως στον εισαγγελέα Πειραιά. Πριν προλάβει όμως να το κάνει, τον πρόλαβε το τραγικό χθεσινό γεγονός.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το «Χαμόγελο του Παιδιού» με ανακοίνωσή του. Όπως τονίζει είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της στο Μοσχάτο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε εντοπιστεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε εντοπιστεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

 

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Μαρτυρίες για την δράση του 43χρονου

Δεν φαίνεται να ήταν μυστική η δράση του 43χρονου. Άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι «Δεν πήγαινα συχνά στο μαγαζί του αλλά μένω στην περιοχή και έβλεπα τις παρέες του. Έβλεπα ότι έκανε παρέα με την κόρη του και άλλα κοριτσάκια. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι είχε μία σχέση (σ.σ. εννοεί με ανήλικη)».

 

Είδα τον καυγά και την άγρια συμπλοκή με την οικογένεια της 14χρονης

 

Όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του 43χρονου με την 14χρονη η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας πήγε στο κατάστημα του 43χρονου με άγριες διαθέσεις. Μια γειτόνισσα περιγράφει τι έγινε στο newsit.gr: «Ακούσαμε φωνές αυτό το βράδυ. Βγήκαμε έξω και είδαμε ένα κοριτσάκι να έχει ήδη βγει έξω από το μαγαζί. Προηγουμένως ήταν μέσα σε αυτό. Την παρακολουθούσε ο πατέρας με τον αδερφό της γιατί την είχαν ρωτήσει πού είναι και αυτή τους είχε πει ότι είναι στην πλατεία. Ήρθαν λοιπόν στο μαγαζί ο πατέρας της με τον αδερφό της, την είδαν μέσα, του φώναζαν να βγει έξω. Βγήκε το κοριτσάκι, του φώναζαν να βγει και αυτός, βγήκε και αυτός και έγινε μία συμπλοκή, τον χτύπησαν. Αυτός πρόλαβε και μπήκε μέσα. Αυτοί του έσπασαν τα τζάμια. Το κορίτσι επέστρεψε και άρχισε να βρίζει τον αδερφό της και τον πατριό της. Φαίνεται τον ήθελε το 43χρονο.»Δεν είσαι εσύ πατέρας μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω» του έλεγε και πηδάει από το σπασμένο τζάμι και μπαίνει ξανά μέσα στο μαγαζί. Κάτι είπε στον 43χρονο και βγήκε ξανά έξω και έφυγε τρέχοντας και κλαίγοντας. Οι άλλοι παρέμειναν και του φώναζαν να βγει έξω αλλά αυτός δεν έβγαινε, ήταν ταμπουρωμένος.  Μετά ήρθε και η μητέρα της και φώναζε και ήρθε και η αστυνομία αρκετά σύντομα. Μηχανές και περιπολικά. Τον έβγαλαν έξω, έψαξαν και το αυτοκίνητό του και τον πήραν μαζί τους. Έμεινε ένα περιπολικό το βράδυ και φύλαγε το μαγαζί. Την επομενη μερα ήρθαν αστυνομικοί, έκαναν έρευνα στο μαγαζί και έβγαλαν φωτογραφίες. Ξέρουμε ότι εχθές το κοριτσάκι πήγε στο σχολείο και έκλαιγε όλη μέρα. Αυτό μου είπε η ανιψιά μου. Είπε ότι σε όλα τα διαλείμματα έκλαιγε και οι συμμαθητές ήταν από πάνω της. Και μετά μάθαμε ότι έπεσε στο τρένο και άφησε το σημείωμα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις