Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεξικό: Σε πλειστηριασμό υπέρ των φτωχών από την κυβέρνηση  Porsche, Lamborghini και πολυτελή σπίτια

Μεξικό: Σε πλειστηριασμό υπέρ των φτωχών...

Έχουν κατασχεθεί από γκάνγκστερ  

Η κυβέρνηση του Μεξικού θα πουλήσει σε δημοπρασία πολυτελή οχήματα, σπίτια και περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από γκάνγκστερ και από τουλάχιστον έναν πρώην πολιτικό, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, στο πλαίσιο ενός προγράμματος «Ρομπέν των Δασών» για τη χρήση εκατομμυρίων δολαρίων που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες για να στηριχθούν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Η πρώτη δημοπρασία, η οποία έχει οριστεί για την Κυριακή, θα επιδιώξει προσφορές για 77 οχήματα με τιμή εκκίνησης στο σύνολο περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρικάρδο Ροντρίγκεζ, επικεφαλής ενός νεοσύστατου ινστιτούτου για την επιστροφή κλεμμένων ειδών προς τον λαό.

«Στο παρελθόν, αυτό λειτούργησε σαν ένας αντίστροφος Ρομπέν των Δασών... παίρνοντας από το λαό και δίνοντας στους διεφθαρμένους. Όχι πια» είπε ο Ροντρίγκεζ.

Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα διατεθούν σε δύο δήμους της Πολιτείας Οαχάκα (νότια), οι οποίοι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, συγκαταλέγονται μεταξύ των φτωχότερων δήμων στη χώρα.

Τα οχήματα που προκηρύσσονται για δημοπρασία περιλαμβάνουν Porsche, Corvette, Mercedes-Benz, Mustang και μια Lamborghini Murcielago μοντέλο 2007.

Μια έκθεση του 2017 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σημείωσε ότι πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι το Μεξικό έχασε ετησίως μεταξύ 5% και 9% του ΑΕΠ του από τη διαφθορά.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο, ο αριστερός πρόεδρος Ομπραδόρ έθεσε σε εκκίνηση προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους, μείωσε τους μισθούς των ανώτατων κλιμακίων δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε ότι εξοικονομεί δημόσιο χρήμα εξαλείφοντας τη διαφθορά. Ανήγγειλε σχέδια για ένα ινστιτούτο «Ρομπέν των Δασών» τον Απρίλιο.

Ο Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος αποφεύγει πολυτέλειες και οδηγεί στους δρόμους της πρωτεύουσας ένα μικρό αυτοκίνητο μοντέλο Jetta μάρκας Volkswagen, πρόσθεσε ότι δύο αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο, δωρεά από τον βασιλιά της Ιορδανίας, θα πάνε στην Εθνική Φρουρά, μια νέα δύναμη ασφαλείας.

Σε μια από τις δημοπρασίες θα επιχειρηθεί να πουληθούν τρία σπίτια αξίας τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού με εσωτερική πισίνα σε μια πολυτελή γειτονιά του Μεξικού. Τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα απεξάρτησης των νέων από τα ναρκωτικά.

Οι εισπράξεις από μια άλλη δημοπρασία κοσμημάτων που κατασχέθηκαν από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος θα δοθούν σε ορεινές κοινότητες της Πολιτείας Γκερέρο, όπου πολλές οικογένειες αγωνίζονται να βγάλουν τα προς τα ζην από την καλλιέργεια οπιούχου παπαρούνας.

Δεν προέρχονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία από βαρόνους ναρκωτικών. Ο Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι ένα από τα σπίτια που δημοπρατηθούν ανήκε σε έναν πρώην πολιτικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις