Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θύμα γραφειοκρατίας το «φάντασμα» του πρώην Λάγιου στη Μαρίνα –ΦΩΤΟ

Θύμα γραφειοκρατίας το «φάντασμα» του πρ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Αναμένει τις εξελίξεις η επιχείρηση που κέρδισε τον διαγωνισμό

Όταν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 η εταιρεία «Πατραϊκή Εστίαση» κέρδισε τον διαγωνισμό για την ενοικίαση του καταστήματος στην μαρίνα της πόλης (πρώην Λάγιος) υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία ότι ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου θα αξιοποιείτο και παράλληλα θα του απέφερε κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό το οποίο αγγίζει τα 4.650 ευρώ.

Μάλιστα η επιχείρηση άρχισε από την πρώτη στιγμή να δημοσιοποιεί τα σχέδιά της για ένα ξεχωριστό μαγαζί που θα κάνει τη διαφορά στην περιοχή. Την αρχική αισιοδοξία όμως σύντομα διαδέχθηκε ο προβληματισμός η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε απογοήτευση καθώς ενάμιση χρόνο μετά το κτίριο παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του thebest.gr το κτίριο είναι ερμητικά κλειστό και ρημάζει, αφημένο στην κυριολεξία στην τύχη του. Το ενδιαφέρον του ιδιώτη παραμένει όμως καθαρά διαδικαστικού τύπου καθυστερήσεις που οφείλονται στον Δήμο Πατρέων και το υπουργείο Οικονομικών δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει στην επένδυση που σχεδίαζε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η εταιρεία έχει κάνει από την πλευρά της ότι της αναλογεί, έχοντας καταθέσει δηλαδή τις απαιτούμενες εγγυητικές κ.α., έχει διαρκή επικοινωνία μέσω ανταλλαγή εγγράφων με τον Δήμο, όμως ακόμα αναμένει στο ακουστικό της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα έγκειται στην πολεοδομική τακτοποίηση του ακινήτου την οποία από το καλοκαίρι και μετά που η παραθαλάσσια ζώνη έχει περάσει στην πόλη, είναι υποχρέωση του Δήμου Πατρέων.

Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι ο Δήμος ολοκλήρωσε τους σχετικούς φακέλους πριν κάποιους μήνες, τους έχει στείλει στα Υπουργεία και τελεί σε αναμονή έγκρισης. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα μπορούσε να εκδοθεί μια προσωρινή άδεια λειτουργίας όπως έχει γίνει και με τα υπόλοιπα μαγαζιά που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονται ουσιαστικά υπό το ίδιο καθεστώς, ωστόσο ο χρόνος του συμβολαίου με τον Δήμο δεν επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη. Και τούτο γιατί η προσωρινή άδεια θα είχε διάρκεια μέχρι το 2023 ενώ το συμβόλαιο που καλείται να υπογράψει ο ιδιώτης με τον Δήμο υπερβαίνει το συγκεκριμένο έτος.

Κατά συνέπεια το θέμα συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα, η εταιρεία αναμένει τις εγκρίσεις και το κτίριο αρχίζει να θυμίζει «φάντασμα», με τις παρεμβάσεις φυσικά που θα απαιτηθούν όταν επιτέλους βρεθεί άκρη με την γραφειοκρατία, να είναι πολλές περισσότερες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις