Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γίνεται της απάτης στη Δυτική Ελλάδα – Τι σκαρφίζονται οι απατεώνες

Γίνεται της απάτης στη Δυτική Ελλάδα – Τ...

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών

Γίνεται της απάτης κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και τις συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας ιδίως προς τους ηλικιωμένους. Το αστυνομικό δελτίο τελευταία έχει καταγράψει αρκετά περιστατικά και κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία της έχει εξιχνιάσει. Η πιο συνηθισμένη μορφή εξαπάτησης είναι αυτή με τη χρήση τηλεφώνου όπου κάποιος ή κάποια προσποιείται συγγενικό πρόσωπο του υποψηφίου θύματος το οποίο υποστηρίζει κλαίγοντας συνήθως ότι προκάλεσε τροχαίο, συνήθως θανατηφόρο και για να ξεμπλέξει θα χρειαστούν χρήματα. Άλλες περιπτώσεις είναι με τους δήθεν υπαλλήλους ΔΕΗ και τη διενέργεια εργασιών κ.α.

Αναλυτικά τι κατεγράφη τις τελευταίες ημέρες στο αστυνομικό δελτίο, όπως το ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος 47χρονου Έλληνα και  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου Έλληνα, τα πλήρη στοιχεία  του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, ο 48χρονος προσποιούμενος τον μεσολαβητή για την διάθεση  κατασχεμένων αυτοκινήτων από τράπεζες προς πώληση, έπεισε παθόντα ότι  μπορεί να συνεργαστεί μαζί του, αποσπώντας του για  το σκοπό αυτό το  χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ ως εγγύηση.

 

Πάτρα,  19 Μαΐου 2019

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη 

  Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε  δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι με το πρόσχημα της  εμπλοκής συγγενικού προσώπου ηλικιωμένης σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, την  έπεισαν να τους παραδώσει (2.000) ευρώ μετρητά και κοσμήματα συνολικής  αξίας τουλάχιστον (3.500) ευρώ.

 

 17&18  Μαΐου 2019

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίσθηκε  δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε σε  επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών και με το πρόσχημα κατάθεσης,  μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν, χρηματικού ποσού στην επιχείρηση για  αγορά υλικών, έπεισε τον ιδιοκτήτη της να του καταθέσει (2.400) ευρώ σε  τραπεζικό λογαριασμό, ως επιστροφή των επιπλέον χρημάτων. Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίσθηκε  δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε σε  πολίτη και με το πρόσχημα ότι δικαιούνταν δάνεια για πυρόπληκτους, τον  έπεισε να του καταθέσει (14.400) ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

 Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε  δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη,  ο οποίος προχθές το  μεσημέρι, στο Αγρίνιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 82χρονη Ελληνίδα και με  το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα  τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μικρού παιδιού, της απέσπασε το χρηματικό  ποσό των 1.300 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα. 16-5-2019

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίσθηκε  δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι τηλεφώνησαν σε 63χρονη Ελληνίδα, στην οποία προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα  ότι η κόρη της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται  την έπεισαν να βάλει όλα τα κοσμήματα της σε μια σακούλα και να τα  αφήσει έξω από την οικία της, λέγοντάς της ότι έτσι θα αφεθεί ελεύθερη. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν την σακούλα με τα κοσμήματα και  τράπηκαν σε φυγή. Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

 

 Πάτρα, 15 Μαΐου 2019

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο  για απάτη

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς του  Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο Ελληνίδες, ηλικίας 21 και 19  ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε μίνι μάρκετ 40χρονου  Έλληνα και τον έπεισαν  αυτόν να τους εκδώσει προπληρωμένη κάρτα αξίας  (25) ευρώ, χωρίς να  καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο. Εξιχνίαση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος  Ακράτας, απάτη σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής που διαπράχθηκε πριν από  δυο εβδομάδες στην Ακράτα. Ειδικότερα, 40χρονος Έλληνας τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν  ταυτοποιηθεί, προσέγγισε ηλικιωμένη ημεδαπή που κινούταν πεζή και  προσποιούμενος τον λογιστή του υιού της, της απέσπασε το χρηματικό ποσό  των -100- ευρώ και κοσμήματα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις