Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελένη Φουρέιρα: Το κοριτσάκι από την Καλλιθέα που κατέκτησε την Ευρώπη!

Ελένη Φουρέιρα: Το κοριτσάκι από την Καλ...

Η τραγουδίστρια έχει κλέψει τις εντυπώσεις από πέρυσι με την εμφάνισή της στη Eurovision και με τη φετινή επιστροφή της...

Την καλύτερη περίοδο στην μέχρι σήμερα καριέρα της διανύει η Ελένη Φουρέιρα που έσπασε με τη θριαμβευτική περυσινή της εμφάνιση στη Eurovision τα ελληνικά σύνορα και έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Από πέρυσι μέχρι φέτος μετρά δύο International hit singles, ένα διεθνές EP, μία συνεργασία κορυφής με τον Snoop Dog, εκατομμύρια digital streams και YouTube views και μία ασταμάτητη sold out ευρωπαϊκή περιοδεία με περισσότερους από τριάντα πέντε σταθμούς.

Το κορίτσι από την Καλλιθέα που έγινε τελικά star

Από μικρή συνέχεια προσπαθούσε να αποσπά την προσοχή των γονιών της για να τους δείξει ότι έχει ταλέντο στο τραγούδι και στον χορό. Μάλιστα, σε ηλικία τριών ετών στηνόταν μπροστά στον καθρέπτη και τραγουδούσε, χρησιμοποιώντας ως μικρόφωνο τη βούρτσα της μαμάς της και έλεγε σε φίλους και συγγενείς πως όταν μεγαλώσει θα γίνει μία σταρ.

Ήταν από τα κορίτσια που είχε αρκετά όνειρα, αλλά όχι την οικονομική δυνατότητα να τα πραγματοποιήσει. Στα εφηβικά της χρόνια βγήκε στη βιοπάλη, μοιράζοντας διαφημιστικά φυλλάδια, μετά δούλεψε ως πωλήτρια σε καταστήματα ρούχων, σερβιτόρα σε σουβλατζίδικο, καφέ και μπαρ. Δεν ντράπηκε ποτέ για όλα αυτά και σήμερα δηλώνει περήφανα πως αν χρειαζόταν θα τα ξανάκανε. Είναι μία εμπειρία που της έμαθε, τι σημαίνει να παίρνεις από νωρίς τη ζωή σου στα χέρια σου και πώς να προσπαθείς να είσαι καλύτερος σε ότι κι αν κάνεις. «Καμία δουλειά δεν είναι δύσκολη, αρκεί να ξέρεις να την κάνεις. Όλα συνηθίζονται», έχει τονίσει. 

«Στο λεύκωμά μου, έκτη δημοτικού, έγραφα πως το όνειρό μου ήταν να γίνω τραγουδίστρια, μεγάλη σταρ και να τραγουδάω μπροστά σε πολύ κόσμο. Όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, ήταν για να γίνω αναγνωρίσιμη. Εμένα μου αρέσει να ανεβαίνω στη σκηνή, να τραγουδάω και να χορεύω. Ενθουσιάζομαι! Ήθελα να μπορώ να βγάλω λεφτά, να κάνω δίσκους και να έχω fun club.Τώρα που το κατάφερα, δεν είναι έτσι όπως το ονειρεύτηκα. Δεν είναι τόσο ρομαντικά και τόσο εύκολα. Δεν μπορείς να το απολαύσεις», έχει δηλώσει.

Μετά το σχολείο, σπούδασε σχέδιο μόδας, έκανε κάποια μαθήματα υποκριτικής και λίγη κιθάρα. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά και με το θέατρο. Βγήκε στην πίστα πριν κλείσει τα δεκαοκτώ. Η ίδια έχει αναφέρει ότι τα χρήματα που της έδιναν ήταν πολύ λίγα, αλλά εκείνη το απολάμβανε και δεν την πείραζε καθόλου. Και δεν της βγήκε σε κακό.

«Το κακό με τη "νύχτα" είναι πως τον χειμώνα δεν βλέπεις τον ήλιο, γιατί ξυπνάς στις τέσσερις το απόγευμα και λες: "Έχει καθόλου μέρα έξω να βγω;" Μέχρι να ντυθείς, πάει ο ήλιος. Το καλοκαίρι κάπως παλεύεται η κατάσταση». 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της χτύπησε την πόρτα λίγο αργότερα. Ήταν η συνάντηση με την Αλκμήνη Χατζηγιάννη και τη Μαρία Μακρή στο Ποσειδώνιο. Οι «Mystique» ως γυναικείο ποπ γκρουπ γεννήθηκαν το 2007. Αγαπήθηκαν, αμέσως, από τον κόσμο. Δούλεψαν δίπλα στον Νίκο Βέρτη, έβγαλαν ένα cd single και έναν ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Μαζί». Μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος αποτέλεσε το τραγούδι «Δε θυμάσαι» σε συνεργασία με τους ΝΕΒΜΑ. Μετά τη διάλυση του γκρουπ τρία χρόνια μετά, άρχισε τη σόλο πορεία της, η οποία έφτασε στα ύψη όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Panik Records το 2015. 

Μέσα σε λίγους μήνες, εκτοξεύθηκε στα charts, σαρώνοντας τα ελληνικά μουσικά βραβεία, με επιτυχίες της, όπως «Ραντεβού στην παραλία», «Στο θεό με πάει», «Βασίλισσα», «Πιο έρωτας πεθαίνεις», «Τι κοιτάς» και «Καραμέλα». Παράλληλα, συμμετείχε σε πολύ πετυχημένα μουσικά σχήματα, όπως με τον Αντώνη Ρέμο, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ενώ πρωταγωνίστησε και σε μιούζικαλ μαζί με την Καίτη Γαρμπή. 

Τον περασμένο χρόνο, ένα μεγάλο όνειρό της να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision έγινε πραγματικότητα. Με το τραγούδι, «Fuego», του Ελληνοσουηδού τραγουδοποιού και μουσικού παραγωγού Άλεξ Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Φουρέιρα εκπροσώπησε την Κύπρο στον 63ο μουσικό διαγωνισμό. Μάλιστα, αν και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, την υψηλότερη που έχει πετύχει μέχρι σήμερα η Κύπρος πολλοί την χαρακτήρισαν ως ουσιαστική νικήτρια της διοργάνωσης. H Ελένη και η δισκογραφική της εταιρεία είχαν προσπαθήσει άλλες τρεις φορές με ολοκληρωμένη πρόταση να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, αλλά η ΕΡΤ τους είχε κλείσει την πόρτα.

Στο σχολείο δεν είχε ιδιαίτερες επιτυχίες στα αγόρια καθώς συνήθιζε να κυκλοφορεί ντυμένη αγοροκόριτσο. Η μεγαλύτερη αδελφή της ήταν εκείνη που της έβγαλε τα φρύδια, τη βοήθησε να απαρνηθεί τα αθλητικά ρούχα, με λίγα λόγια την έκανε από «ασχημόπαπο» εντυπωσιακή γυναίκα. «Ήμουν πολύ αλήτισσα. Είχα σκουλαρίκια παντού, έβγαινα και γυρνούσα σπίτι μου στις τέσσερις το πρωί, έκανα παρέα με τους κάγκουρες στην Καλλιθέα. Αγαπώ! Ήμουν κάγκουρας 100%».

Η Ελένη αποφεύγει να μιλάει για τα προσωπικά της χωρίς, όμως, να την χαρακτηρίζει και η μυστικοπάθεια. Όπως έχει παραδεχθεί η ίδια, έχει αγαπήσει, έχει απατήσει κι έχει απατηθεί, έχει φάει χυλόπιτα. Ονειρεύεται να κάνει τέσσερα παιδιά, που θα τους μάθει πως το πιο ακριβό δώρο που έχεις να δώσεις σε έναν άνθρωπο, που δεν έχει πολλά, είναι η αγάπη. 

Στην καθημερινότητά της θα βγει με φίλους της, θα βγάλει βόλτα το σκύλο της, ίσως να μαγειρέψει, ίσως να μείνει μέσα να δει ταινίες και σειρές με παρέα στον καναπέ, φορώντας απλά μια φόρμα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight