Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και μιλάει στο thebest.gr

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είναι υποψήφιος ...

Υποψήφιος με την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά»

Με μεγάλη εμπειρία στα κοινά αλλά και στην επιχειρηματικότητα, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας με την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και τον Κώστα Σπηλιόπουλο και μίλησε στο thebest.gr

Γεννήθηκε στην Κρήνη Πατρών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση. Το 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου γονέων δημοτικού Σχολείο Κρήνης, ενώ το 2003 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της κοινότητας, παράλληλα δε ήταν και δημοτικός σύμβουλος του τότε δήμου Μεσσάτιδος. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ". Στέλεχος πωλήσεων με εκτεταμένη εμπειρία σε πολυεθνικά και ελληνικά περιβάλλοντα στην αγορά του καταναλωτικού και των υπηρεσιών με ειδική γνώση στο χτίσιμο καναλιών, ανάπτυξης περιοχής και εκπαίδευσης ομάδας πωλήσεων. Αναπτυγμένες ικανότητες στην ερμηνεία, τη δημιουργία μικρο-στρατηγικής και στις σταυροειδείς πωλήσεις. Τολμηρός, ηγετικός με ανθρωποκεντρική ματιά και εστίαση στο άμεσο ποιοτικό και ποσοτικό αποτέλεσμα. Από το 2013 έως σήμερα διατηρεί διαφημιστική εταιρεία (PDA ADVERTISING) σε Πάτρα και Κύπρο. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Μπαλτά και έχουν δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Μαρία.

 

Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση;

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Όπως μπορεί κάποιος να δει στο βιογραφικό μου, από νεαρή ηλικία ασχολούμαι με τα κοινά και επειδή θεωρώ πολύ σοβαρό για τον τόπο μας το ρόλο της Περιφέρειας αποφάσισα να μπω ενεργά στην διεκδίκηση για την εκλογή μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αχαΐα  με τον Κώστα Σπηλιόπουλο.  

Γιατί με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και την Δυτική Ελλάδα Μπροστά;

Αποδέχτηκα την τιμητική για μένα πρόταση του Κώστα Σπηλιόπουλου, να συμμετέχω στο συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Μπροστά» γιατί τον γνωρίζω χρόνια και ξέρω πως είναι άνθρωπος με ηθικές και πολιτικές αξίες, πολυετή εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα, με ενεργή συμμετοχή και εντιμότητα. Σε αυτό τον αγώνα που θα δοθεί με γνώμονα να καλυτερεύσουμε την ζωή μας για εμάς και τα παιδιά μας, για την νέα γενιά που θέλει ένα ευοίωνο αύριο, δεν  θα ήθελα  με κανέναν τρόπο  να μείνω θεατής.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε εάν εκλεγείτε;

Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τον τομέα ανάπτυξης - επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας. Η ενασχόλησή μου με την επιχειρηματικότητα για πάρα πολλά χρόνια με κάνει να γνωρίζω τι χρειάζεται ούτως ώστε να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στοιχεία της Περιφέρειας ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών της.

Όσον αφορά το που θα μπορούσα να προσφέρω είναι καθαρά απόφαση του επικεφαλής της παράταξης.

Τι θα αλλάζατε άμεσα στην περιφέρεια εάν είχατε τη δυνατότητα;

Το πρώτο που θα άλλαζα είναι η οργανωτική δομή της Περιφέρειας

Το πρώτο που θα άλλαζα είναι η οργανωτική δομή της Περιφέρειας, η οποία πρέπει να οργανωθεί με βάση τα πρότυπα των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και των αναγκών που παρουσιάζονται  κάθε φορά. Θα «έριχνα» το βάρος στην επιμόρφωση των υπαλλήλων της και θα αγωνιζόμουν για την καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των πολιτών της μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της περιοχής μας που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί;

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι η γεωγραφική της θέση στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα.

Είναι η Αρχαία Ολυμπία, ο πιο γνωστός αρχαιολογικός χώρος παγκόσμια. Είναι γενικότερα οι αρχαιολογικοί θησαυροί και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Είναι ο φυσικός της πλούτος. Όλα αυτά πρέπει να ιεραρχηθούν, να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν με την ανάλογη βαρύτητα που έχει το καθένα. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην σωστή ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας. Δεν αρκεί η συμμετοχή μας σε εκθέσεις και τουριστικά περίπτερα, αλλά η ανάδειξη μιας συνολικής και στοχευμένης τουριστικής προβολής. Καθώς επίσης και η αγροτική οικονομία η οποία έχει πραγματικά αφεθεί στο έλεος του θεού ,χωρίς καμία πραγματική υποστήριξη και κατευθυντήριες γραμμές από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Είναι γνωστά σε όλους μας το πλήθος αλλά και η ποιότητα των προϊόντων που παράγεται στην περιφέρειά μας .

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα τρία πιο σοβαρά προβλήματα της περιφέρειάς μας;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Περιφέρειας είναι το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των πολιτών.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα του χαμηλού εισοδήματος των εργαζομένων πολιτών, αλλά κυρίως εξ αιτίας της ανεργίας που μαστίζει την Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Κατσιφάρα δεν διαδραμάτισε το ρόλο που θα έπρεπε τα τελευταία 9 χρόνια, έτσι ώστε να μην φτάσει η Περιφέρεια και οι πολίτες της σε αυτό το χάλι, ζητά όμως πάλι την ψήφο του λαού .Τι δεν πρόλαβε να κάνει αυτά τα  9 χρόνια που θα το καταφέρει στα επόμενα 4? Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η Τρίτη φτωχότερη περιφέρεια της χώρας και η 11η φτωχότερη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ. Το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι κοινοτικοί πόροι. Ο τρόπος που το διαχειρίστηκε είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουμε φτωχότεροι, το κατάφεραν και αυτό. Εμείς διεκδικούμε ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Όχι ό,τι λίγο μας αναλογεί από τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά ένα ολόκληρο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μόνο για εμάς, είναι κάτι που μπορούμε να το καταφέρουμε έχουμε τις γνώσεις και την θέληση να το πετύχουμε.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι οι υποδομές:

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου, η άφιξη φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα,  Σιδηροδρομικό δίκτυο και τέλος η ανυπαρξία εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων με σύγχρονους τρόπους, κάτι που έχουν πετύχει άλλες περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο διαχείρισης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα απορρίμματα η οποία να σημειώσω πως είναι σε χειρότερη οικονομική μοίρα από εμάς   (η δικής μας Περιφερειακή Αρχή σφυρίζει αδιάφορα).

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα είναι η απόσταση της Περιφέρειας από τους πολίτες της.

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή ήταν κλεισμένη στον εαυτό της τόσο η διοικητική της δομή, όσο και το πολιτικό της προσωπικό, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην γνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια στην Ανάπτυξη και στην καλυτέρευση της ζωής τους, πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στις διαχειριστικές και μόνο πρακτικές  της απερχόμενης περιφερειακής αρχής

 Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω καταλαβαίνει αμέσως πως δεν υπάρχει τίποτα δυνατότερο από την ανάγκη αλλαγής σελίδας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .

Γι αυτό ζητώ την ψήφο σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτής της ανάγκης ώστε να πάμε όλοι μαζί την Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

Τηλέφωνο:  6948044314

Email: [email protected]

Facebook: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος - Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτική Ελλάδα Μπροστά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις