Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν συναντάς τον Θεό Ήφαιστο περπατώντας Παρασκευή πρωί στην Πάτρα

Όταν συναντάς τον Θεό Ήφαιστο περπατώντα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

ΔΕΙΤΕ την 4η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ | ArtWalk

Η έκπληξη που αντικρίζεις στην είσοδο της μίνι Περιμετρικής Πατρών από τα Ταμπάχανα είναι ευχάριστη, άκρως καλλιτεχνική και «Θεϊκή». Έχει, δε, κάτι από την Αρχαία Ελλάδα.

Η τέταρτη τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk εξελίσσεται από τις 14 Μαΐου στην οδό Παντοκράτορος 111 από τον διάσημο καλλιτέχνη «a Squid called Sebastian».

Η έμπνευσή του αυτή τη φορά τον οδήγησε στον θεό της φωτιάς, τον Ήφαιστο. Η τοιχογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΤΗΕΒΕST.GR ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ

Μαζί του και εθελοντές του Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk, όπως ο Χρήστος και η Εύα.

Ο «a Squid called Sebastian» (ASCS) γεννήθηκε στη μικρή πόλη Belmont τηςΜασαχουσέτης. Εκεί, σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη του γκράφιτι. Γοητεύτηκε αμέσως από αυτή, αν και ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στο Βέλγιο, όπου η οικογένειά του μετακόμισε το 1989. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος και η οικογένειά του ταξίδευαν πολύ και ήταν σε θέση να δει και να εμπνευστεί από πολλά κλασικά αναγεννησιακά και σουρεαλιστικά αριστουργήματα.

 

Ως παιδί και έφηβος είχε πάντα μαζί του ένα μπλοκ και ένα μολύβι στο χέρι.Οι φιγούρες που μπορεί να δει κανείς στα έργα του, έχουν ιδιαίτερο στυλ και χαρακτήρα και μοιάζουν με κόμικ.

 

Μετά την αποφοίτησή του με τιμητικές διακρίσεις, δούλεψε στο κομμάτι   για 2 χρόνια. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν τον ικανοποιούσε.  Έτσιλ οιπόν το 2010, γύρισε την πλάτη του στη διαφήμιση και αποφάσισε να επικεντρωθεί στο δικό του όραμα και έμπνευση.

 

Το 2011 μαζί με 2 φίλους του μουσικούς, διοργάνωσαν μια περιοδεία τέχνης και μουσικής σε όλη την Ευρώπη. Η περιοδεία, 9000miles, απευθυνόταν σε καλλιτέχνες και μουσικούς της κάθε πόλης που περνούσαν.

 

Από τότε έχει επιλεγεί για 5 ομαδικές εκθέσεις και τοιχογραφίες σε 10 διαφορετικές χώρες. Έχει φιλοτεχνήσει πολλές τοιχογραφίες στο Μαϊάμι και έλαβε μέρος στη μεγαλύτερη τοιχογραφία του Καναδά, στην τοιχογραφία του Μόντρεαλ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις