ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Ιδανική και ελπιδοφόρος επιλογή για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής!

Νίκος Νικολόπουλος: Ιδανική και ελπιδοφόρος επιλογή για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής!

Δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Πατρέων

Αναφερόμενος ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος στην παμψηφεί εκλογή του Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, δήλωσε:

«Μια νέα εποχή στις σχέσεις της Ορθοδοξίας με το άλλο ημισφαίριο του πλαέήτη ανέτειλε, με την ομόφωνη εκλογή του Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου  στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αμερικής.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πεφωτισμένη εκλογή γιατί στο πρόσωπο του νέου Ποιμενάρχη της Αμερικής αθροίζεται ένα σύνολο πλουσίων χαρισμάτων, που είναι βέβαιο ότι θ’ αναζωογονήσουν τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ορθόδοξο πλήρωμα της Αμερικής.

Τα άμεπτα και έξοχα δείγματα γραφής του Μακαριωτάτου Ελπιδοφόρου στην Μητρόπολη της Προύσσης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην περίφημη Σχολή Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης ως επισκέπτης καθηγητής και ως καθηγούμενος της Αγίας Τριάδας της Χάλκης, συνάδουν πλήρως με τον ύψιστο σκοπό της νέας αποστολής του.

Έχοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη  του Οικουμενικού Πατριάρχη, το σφρίγος που η ηλικία των 52 χρόνων του προσφέρει, την στέρεη θεολογική συγκρότηση και τις απεριόριστες ικανότητες, εγγυάται ότι θ’ ανταπεξέλθει επιτυχώς στα καθήκοντά του. Η Ομογένεια, ειδικότερα, της Αμερικής, η ηγέτιδα δύναμη των απανταχού Ορθοδόξων Ελλήνων, μπορεί πλέον να προσβλέπει στην ελπίδα που κομίζει ο Ελπιδοφόρος. Είναι βέβαιο ότι ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της θα έχει την βαρύνουσα υπογραφή του.

Για την ιδανική επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής χαίρομαι επιπρόσθετα, γιατί συνδέομαι προσωπικά μαζί του και έχω ίδια άποψη για τα ιδιαίτατα χαρίσματα της προσωπικότητάς του. Άξιος»!

Σχόλια

Ειδήσεις