Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έγραψαν στο σχολείο 15... αρνιά για να μην κλείσει η τάξη!

Έγραψαν στο σχολείο 15... αρνιά για να μ...

Στη Γαλλία

Για να μην κλείσει, λόγω έλλειψης μαθητών, μια τάξη σε ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρετ, στους πρόποδες των Άλπεων, οι γονείς έγραψαν συμβολικά 15... πρόβατα.

Οι νέοι μαθητές "Πήδημα Προβάτου" (όπως αποκαλείται στα γαλλικά το παιδικό παιχνίδι "βαρελάκια") "Μπεεε Ζώον" και "Πανούργος" (από έναν ήρωα του Ραμπελέ, από τον οποίο έχει προέλθει η γαλλική φράση "Πρόβατο του Πανούργου" που σημαίνει τον άνθρωπο που άγεται και φέρεται) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους σχολικούς καταλόγους.

Το σχολείο πληροφορήθηκε τον Μάρτιο ότι η μία από τις 11 τάξεις που έχει σήμερα θα καταργηθεί την επόμενη σχολική χρονιά επειδή μειώθηκαν ελαφρά οι μαθητές, από τους 266 στου 261. Η Γκαέλ Λαβάλ, μέλος μιας ένωσης κηδεμόνων που οργάνωσε σήμερα και μια διαδήλωση στο χωριό, τόνισε ότι "υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα" αλλά οι εκπαιδευτικές αρχές "ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς".

Το πρωί, ένας ντόπιος κτηνοτρόφος μπήκε στο προαύλιο του σχολείου μαζί με περίπου 50 πρόβατα και τον σκύλο του. Δεκαπέντε αρνάκια –έχοντας και πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης– γράφτηκαν "επισήμως" στο σχολείο, παρουσία των "συμμαθητών" τους, των γονεών και των δασκάλων.

"Τώρα, δεν θα πρέπει να κλείσουν την τάξη", είπε η Λαβάλ, αναγνωρίζοντας ότι ήθελε να κινητοποιήσει τους ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιώντας ως όπλο το χιούμορ.

Οι γονείς επισήμαναν ότι αν έκλεινε η μία τάξη, θα αυξανόταν υπερβολικά ο αριθμός των μαθητών στις υπόλοιπες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις