Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πετάτε drone; - Κι όμως τα πουλιά μπορούν να σας το ρίξουν - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πετάτε drone; - Κι όμως τα πουλιά μπορού...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για περιστατικά επίθεσης πουλιών σε drones τα οποία επίσης έχουν πληθύνει στον ουρανό. Από απλές διελεύσεις πουλιών πολύ κοντά σε drone μέχρι στενές επαφές οπότε και περιστέρια, κοράκια ή ακόμη και αετοί έπεσαν πάνω σε μη επανδρωμένα σκάφη εκτιμώντας τα ως εχθρό ή λεία.

Τις εικόνες έχουν καταγράψει τα ίδια τα drones που διαθέτουν κάμερα.

Στην γραφική πόλη Spisska Nova Ves της Σλοβακίας ο χειριστής drone κατέγραφε από ψηλά τα όμορφα μεσαιωνικά μνημεία της πόλης, όταν ένα σμήνος πουλιών είδε το drone του. Αποτέλεσμα, να το καταρρίψουν.

Ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει και από αετούς που βλέπουν ξεκάθαρα ως λεία το αιωρούμενο drone. Μάλιστα στο παρακάτω βίντεο, 2 αετοί άρπαξαν με τα γαμψά νύχια τους το drone και το πήγαν στη φωλιά τους ως θήραμα.

Οι αντιδράσεις που μπορεί να κάνει ένας πιλότος drone περιορίζονται στην εξής... μια. Να απομακρύνει το drone του από το σημείο που εντοπίζει είτε με το μάτι, είτε από την κάμερα του μη επανδρωμένου σκάφους σμήνος πουλιών να το περιτριγυρίζουν.

Το προτιμώτερο θα ήταν ο χειριστής να το προσγειώσει, καθώς έχει διαπιστωθεί πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά είτε για παιχνίδι είτε γιατί βλέπουν ως λεία το drone επανέρχονται στη νέα θέση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις