Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου AGROINNOECO, στο Patras IQ

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο το...

Την Κυριακή 14 Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή εκδήλωση παρουσίασης ιδεών και δικτύωσης, με την συνδιοργάνωση του Επιμελητήριου Αχαΐας, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου AGROINNOECO, την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Συνεδριακό χώρο της 6ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ, Royal Theater.

Οι Έλληνες εταίροι του  προγράμματος AgroInnoEco υποδέχτηκαν τις αποστολές από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να συνομιλήσουν με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, επιχειρηματίες και φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας.

Το πολλά υποσχόμενο αυτό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών, καθοδήγηση και εποπτεία, ξεναγήσεων σε επιχειρήσεις της περιοχής, και συμμετοχή στην Έκθεση PATRAS ΙQ, έκλεισε τον πρώτο του κύκλο με την παρουσίαση και βράβευση των καλύτερων καινοτόμων ιδεών.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε η ομιλία της Ελπίδας Κόκοτα, ιδρύτριας και CEO της μη κερδοσκοπικής εταιρείας MeXOXO που στοχεύει στην στήριξη των γυναικών που θέλουν να εμπλακούν στον τομέα του επιχειρείν.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Στεφανίδης, έμπειρος stakeholder, παρουσιάζοντας δυο πολύτιμα εργαλεία για όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs που δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να εκπαιδευτούν για έξι μήνες σε μιαν αντίστοιχη εταιρεία από άλλη χώρα, ή να γίνουν οι ίδιοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να διευρύνουν και να ανταλλάξουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους, αλλά και την επιχειρηματική τους κουλτούρα.

Επίσης μίλησε και για το πρόγραμμα Blue Growthπου αφορά επιχειρήσεις που ασχολούνται με την θαλάσσια και υδάτινη ανάπτυξη και δέχεται νέους συμμετέχοντες κάθε Ιούνιο.

Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια η κα Μαρίσα Αντωνοπούλου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρία Αction Finance Initiative, η οποία παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια.

Στο τελευταίο και πλέον δια-δραστικό κομμάτι του προγράμματος, το Επιμελητήριο Αχαΐας οργάνωσε εκδήλωση δικτύωσης (Networking Event) μεταξύ των νέων επιχειρηματιών και δυνητικών επενδυτών και συντόνισε την πραγματοποίηση B2B meetings.

Συγκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ περισσότερων των 20 επιχειρηματικών ομάδων με τουλάχιστον 8 εκπροσώπους stakeholder οργανισμών με στόχο την εποικοδομητική μεταξύ τους ανταλλαγή ιδεών καθώς δεν ήταν λίγες οι συνεργασίες που συζητήθηκαν αφού αρκετοί συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Κοινωνία