Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

PATRAS IQ 2019: Και όμως ο πυρήνας της ελιάς είναι "θησαυρός" ενέργειας! ΒΙΝΤΕΟ

PATRAS IQ 2019: Και όμως ο πυρήνας της ε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στην PATRAS IQ 2019 παρουσιάστηκε η μονάδα Απόσμησης Καυσαερίων

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς, ενός πραγματικού διατροφικού θησαυρού. Ένα μέρος της χρησιμοποιείται για την παραγωγή λαδιού. Ένα παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας είναι ο ελαιοπυρήνας, ο οποίος , σε ξηρή μορφή, έχει μέση θερμογόνο δύναμη 4000kcal/Kg, περίπου το 70% του ορυκτού άνθρακα.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η εκτιμώμενη μέση ποσότητα ξηρού ελαιοπυρήνα που παράγεται ως παραπροϊόν από την παραγωγή λαδιού κυμαίνεται στους 58 χιλ. τόνους/έτος.

Αυτή η ποσότητα καυσίμου μπορεί να τροφοδοτεί μονίμως μία ατμοστροβιλική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 9.5 MW, ικανή να καλύψει την ηλεκτρική ζήτηση μιας μικρής κωμόπολης.

Στην PATRAS IQ 2019 παρουσιάστηκε η μονάδα Απόσμησης Καυσαερίων που κάνει πλήρης απαλοιφή των καυσαερίων: τα καυσαέρια στην έξοδο την μονάδας έχουν πρακτικά τα ίδια χαρακτηριστικά με τον ατμοσφαιρικό αέρα (πιστοποιημένο από την ΕCNO EΠΕ).

Το μόνο παράγωγο της διαδικασίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι η τέφρα του ελαιοπυρήνα, ένα είδος πλούσιου λιπάσματος, το οποίο βοηθάει στις καλλιέργειες, επιτυγχάνοντας τους στόχους της κυκλικής οικονομίας σε μεγάλο ποσοστό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Κοινωνία