ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φτιάξτε καταλόγους για τυφλούς δωρεάν - Πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών στους καταστηματάρχες της Αχαΐας

Φτιάξτε καταλόγους για τυφλούς δωρεάν - Πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών στους καταστηματάρχες της Αχαΐας
Μακρυγένη Ελευθερία

Μπορεί να γίνει στην 6η Έκθεση Μεταφοράς Καινοτομίας Patras IQ

Σε μια καινοτόμα πρόταση και πρόσκληση προχωρά το Πανεπιστήμιο Πατρών που αφορά και στην ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε χώρους αναψυχής. Προτείνει στα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, να μετατρέψουν τους καταλόγους τους, δωρεάν, σε μορφή Braille, ώστε να μπορούν να τους διαβάζουν και οι τυφλοί. Αυτό μπορεί να γίνει στο περίπτερο του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PATRAS IQ), χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Αναλυτικά: Tο Πανεπιστήμιο Πατρών και η Δράση ΕΚΟ UPatras με την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης του προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας να επισκεφτούν το περίπτερό του στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PATRAS IQ) και να μετατρέψουν τους καταλόγους τους σε μορφή Braille δωρεάν.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να εκσυγχρονιστεί το περιβάλλον διασκέδασης της πόλης μας, να ευαισθητοποιηθεί ο κλάδος για την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών συμπολιτών μας και να εδραιωθούν οι συνθήκες για την πλήρη και ανεμπόδιστη κοινωνική τους ένταξη.

Όροι & Προϋποθέσεις
– Η μετατροπή σε Braille θα γίνεται στο περίπτερό της Δράσης ΕΚΟ κατά τη διάρκεια του Patras IQ από 12 έως 14 Απριλίου 2019.
– Οι ώρες που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται είναι από τις 2 έως τις 5 μμ.
– Η παρουσία των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη για την ορθή μετατροπή του καταλόγου. Γι’ αυτό, δεν είναι δυνατή η αποστολή του καταλόγου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
– Για τη μετατροπή θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τον κατάλογο τους σε ένα αρχείο απλού κειμένου (txt, με κωδικοποίηση UTF8). Θα πρέπει να έχουν απαλειφθεί οι οποίες γραφικές παραστάσεις. Ο κατάλογος πέραν των ειδών να αναγράφει όλες τις κατά το νόμο διατάξεις. Προτείνεται η κατηγοριοποίηση των προϊόντων να γίνεται με κεφαλαία γράμματα (π.χ. ΚΑΦΕΣ) και των ειδών με κανονική γραφή (π.χ. Μπύρα Βαρέλι).
– Η μετατροπή σε Braille θα γίνει σε χαρτί 100 γραμμαρίων, μεγέθους Α4, χρώματος λευκού, που προμηθεύει η Βιβλιοθήκη.
– Η μετατροπή δεν έχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Σχόλια

Κοινωνία