Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοψία Κατσιφάρα στα έργα της εθνικής οδού «Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα»

Αυτοψία Κατσιφάρα στα έργα της εθνικής ο...

Εργασίας για την άρση της επικινδυνότητας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού 42 «Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα» και των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα. Οι εργασίες εκτελούνται τμηματικά, με στόχο να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

«Είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την βόρεια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, απ’ τα ασφαλτικά έως τον ηλεκτροφωτισμό και την σήμανση ώστε άμεσα να παραδοθεί ένα έργο που να υπηρετεί με ασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Στην πρώτη φάση του έργου, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κατσιφάρας, γίνονται χωματουργικές εργασίες και εργασίες πρασίνου, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες. Μεταξύ άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις σε έντεκα σημεία στο τμήμα Αμφιλοχία – Λευκάδα, σε οκτώ θέσεις από τη Βόνιτσα έως το αεροδρόμιο Ακτίου και σε άλλα τέσσερα σημεία στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο έως το Άκτιο και συγκεκριμένα μέχρι τη διασταύρωση προς Βόνιτσα. Με την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών θα εκτελεσθούν αμέσως εργασίες διαγράμμισης.

Συνοπτικά το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:

Χωματουργικές εργασίες σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για: καθαρισμό τάφρων, αγωγών, οχετών, κοίτης ποταμών – ρεμάτων, ερεισμάτων οδού (με ή χωρίς στηθαία), διάνοιξη – διαμόρφωση τάφρων, επανακατασκευή επιχωμάτων, εκσκαφές εδαφών, άρση καταπτώσεων, άμεση αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων.

Τεχνικές εργασίες για επισκευή - συντήρηση υφισταμένων μικρών τεχνικών έργων (τάφροι, φρεάτια, αγωγοί, κλπ.) ή αποκατάσταση όπου απαιτείται για την απορροή των ομβρίων ή την αποκατάσταση φθοράς.

Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού προηγηθεί: απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης, αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται).

Εργασίες πρασίνου (κλάδεμα, διαμόρφωση-ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα-εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων, ψεκασμοί).

Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, την ανύψωση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων με την αντικατάσταση των ορθοστατών, την επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, τη διαγράμμιση ή επαναδιαγράμμιση τμήματος του οδικού τμήματος.

Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού όπου απαιτείται σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ναυπακτίας

Επίσης, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Εργατικές Κατοικίες Ναυπάκτου έως Αφροξυλιά όπου εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες, στο πλαίσιο του έργου συντήρησης – αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ναυπακτίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ.

Ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας που είναι η υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και η άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, με στόχο την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις