ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα είναι ...ιστορικός ο χιονιάς του προσεχούς Σαββατοκύριακου; Οι μετεωρόλογοι απαντούν...

Θα είναι ...ιστορικός ο χιονιάς του προσεχούς Σαββατοκύριακου; Οι μετεωρόλογοι απαντούν...

Πολλά έχουν λεχθεί για το νέο κύμα κακοκαιριας που έρχεται από τα βόρεια

Πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί τις τελευταίες ώρες για το ενδεχόμενο ο χιονιάς που αναμενεται από το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα να είναι …ιστορικός! Οι μετεωρολόγοι επιμένουν ωστοσο ότι θα έρθει μεν κρυο και χιόνια αλλά ακόμη δεν μπορούν με βεβαιότητα να μιλήσουν για την έκταση που θα έχουν τα καιρικά φαινόμενα. Ο Γιάννης Καλλιάνος συστήνει υπομονή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οπότε θα επικαιροποιηθούν τα μετεωρολογικά μοντέλα και οι εκτιμήσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμενες.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει:

Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια "κλειδώσει" από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Σχόλια

Ειδήσεις