ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΣΜΟΣ

/

Σάλος με τον ζωολογικό κήπο που έβγαλε τα νύχια λιονταριού για να "παίζει" με τους επισκέπτες

Σάλος με τον ζωολογικό κήπο που έβγαλε τα νύχια λιονταριού για να "παίζει" με τους επισκέπτες

Αντιδρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Έντονες αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι ενός ζωολογικού κήπου, στη Γάζα, να αφαιρέσει τα νύχια ενός θηλυκού λιονταριού έτσι ώστε να «μειωθεί η επιθετικότητα της λιονταρίνας ώστε να είναι φιλική με τους επισκέπτες»

Το λιοντάρι είναι ηλικίας 14 μηνών

 

Ο κτηνίατρος Fayyaz al-Haddad αφαίρεσε τα νύχια του ζώου με πένσες και ψαλίδια, μία διαδικασία που κράτησε συνολικά δύο εβδομάδες.

Oι οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «αχρείαστο ακρωτηριασμό».«H φυσιολογική συμπεριφορά ενός ζώο, όπως το να αρπάζει τροφή ή να σκαρφαλώνει είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχει νύχια. Μιας και η αφαίρεση των νυχιών δεν έγινε σε μία κανονική κτηνιατρική κλινική, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης» λέει η φιλοζωική οργάνωση Four Paws.

Oι οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «αχρείαστο ακρωτηριασμό»

 

«Mπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στο ζώο, όπως να χωλαίνει, αρθρίτιδα ή άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές. Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη στις ΗΠΑ, είναι παράνομη σε πολλές χώρες», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

«H φυσιολογική συμπεριφορά ενός ζώο, όπως το να αρπάζει τροφή ή να σκαρφαλώνει είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχει νύχια. Μιας και η αφαίρεση των νυχιών δεν έγινε σε μία κανονική κτηνιατρική κλινική, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης» λέει η φιλοζωική οργάνωση Four Paws.
«Mπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στο ζώο, όπως να χωλαίνει, αρθρίτιδα ή άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές. Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη στις ΗΠΑ, είναι παράνομη σε πολλές χώρες», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος στην πόλη Ράφα άνοιξε το 1999 και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις στην περιοχή. Συνολικά φιλοξενεί 50 ζώα, ανάμεσα τους πέντε λιοντάρι, μία ύαινα, αρκετές μαϊμούδες και λύκους. Έχει και στο παρελθόν δεχθεί κριτική για απαράδεκτες συνθήκες για τα ζώα. Πριν λίγο καιρό κάποια λιοντάρια πέθαναν εξαιτίας του μεγάλου ψύχους.

 

Σχόλια

Κόσμος