Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Gadget, πλοηγοί και φυσικά κινητά τηλέφωνα, ευθύνονται για αρκετά ατυχήματα κατά την οδήγηση

Gadget, πλοηγοί και φυσικά κινητά τηλέφω...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Κατά 11% αυξήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια, ο αριθμός των οδηγών που τραυματίστηκε σοβαρά ή έχασε τη ζωή του λόγω απόσπασης της προσοχής μέσα στο όχημά του. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από επίσημη έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αυξήθηκε στη Μ.Βρετανία από 27 (2007) σε 43 (2017) μέσα σε μια δεκαετία (+59%) ενώ οι σοβαροί τραυματισμοί αυξήθηκαν από 97 σε 135 μέσα στο ίδιο διάστημα (+39%). Τα στοιχεία αυτά δεν διαφοροποιούνται και πολύ συγκρινόμενα με αυτά στην Ελλάδα.

Ειδικοί στον τομέα της οδικής ασφάλειας εκφράζουν ανησυχίες για την διαρκώς αυξανόμενη τεχνολογία στο εσωτερικό των οχημάτων και φυσικά για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα έρευνες η απόσπαση της προσοχής του οδηγού εντός του οχήματος οφείλεται κατά 29% στα παιδιά, κατά 27% σε αλλαγή ραδιοφωνικού σταθμού, κατά 26% στους συνοδηγούς, κατά 24% στο κινητό τηλέφωνο και κατά 15% στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης.

Η αύξηση  της πολυπλοκότητας της τεχνολογίας των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απαιτεί περισσότερη προσοχή από τον οδηγό, ώστε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Εξάλλου, τα gadget κατά την οδήγηση δεν είναι μόνο τα προαναφερθέντα. Οθόνες lcd στις οποίες προβάλλονται ακόμη και ταινίες, τηλεοπτικό πρόγραμμα κ.α. εκτιμάται οτι αποπροσανατολίζουν τον οδηγό και χαλαρώνουν τα αντανακλαστικά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις