Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ιδιαίτερη βιβλιοθήκη της οικογένειας Άννινου στην Τριών Ναυάρχων της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Η ιδιαίτερη βιβλιοθήκη της οικογένειας Ά...

Ένα αναγνωστήριο - φοιτητική "κυψέλη" ...

Μια διαφορετική βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο λειτουργεί στην Πάτρα και καθημερινά την επισκέπτονται δεκάδες φοιτητές για τις εργασίες αλλά ακόμη και την ψυχαγωγία τους. Η βιβλιοθήκη στο κάτω μέρος της Τριών Ναύαρχων είναι το αποτέλεσμα της αγάπης για το βιβλίο εκτός της συζύγου και του ίδιου του πρώην δημάρχου Πατρέων Θεόδωρου Άννινου.

Ένας χώρος απαράμιλης ομορφιάς, όπου επικρατεί η ησυχία του αναγνωστηρίου και η ξεχωριστή ηρεμία των ανθρώπων που αγαπούν τα βιβλία βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων. Πρόκειται για έναν διακριτικό χώρο που κρατά ζωντανό το πνεύμα του Θεόδωρου Άννινου, ενός από τους πιο πολυπράγμονες δημάρχους της Πάτρας. Η σύζυγός του Ηλέκτρα, μας καλοσώρισε στον χώρο και μας μίλησε για την αγάπη της ίδιας και του συζύγου της, για τα βιβλία, που σήμερα μοιράζεται με όλο τον κόσμο.

Οταν μιλά για τον σύζυγό της τα μάτια της λάμπουν. Το ίδιο και του γιού της Ανδρέα, τον οποίο συναντήσαμε στο χώρο. Η κ. Ηλέκτρα ως αρχιτέκτονας έχει βάλει τη δική της πινελιά στο χώρο, ενώ και ο Ανδρέας, στα ίδια βήματα, έγινε πολιτικός μηχανικός.

Αυτή η διαφορετική βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο, που εκτείνεται σε 3 επίπεδα, άνοιξε στις 30 Νοεμβρίου του 2006 και η πρώτη πρόσκληση είχε πάνω της την χειρόγραφη υπογραφή του Θεόδωρου Άννινου.

Τριγύρω κανείς μπορούσε να διακρίνει παντού τα έργα του Θεόδωρου Άννινου, από έργα ζωγραφικής μέχρι σκίτσα. Φυσικά στη διάθεση του κοινού είναι εκτός των άλλων και το συγγραφικό έργο του πρώην δημάρχου της Πάτρας, ποιήματα, εκδόσεις, κείμενα κ.α.

Οι φοιτητές βρίσκουν στο αναγνωστήριο της οικογένειας του πρώην δημάρχου Πατρέων, έναν χώρο ζεστό και τον προτιμούν για το διάβασμά τους. Φέρνουν μαζί ακόμη και τα δικά τους βιβλία για τα μαθήματα του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ, κάνουν χρήση της σύνδεσης ιντερνετ μέσω wifi, ανταλλάσσουν απόψεις, και γνωρίζονται καλύτερα σε ένα περιβάλλον φιλικό και πάνω από όλα ήσυχο.

Αυτή η βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο, δεν αντιμετωπίζεται ως δουλειά από τους ανθρώπους που την λειτουργούν αλλά ως ένα κομμάτι του σπιτιού τους, καθώς ακριβώς δίπλα διαμένουν και οι ίδιοι. Σε έναν χώρο όπου το βιβλίο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ωστόσο δεν αποκλείονται και οι φορητοί υπολογιστές που μπορούν να έχουν μαζί τους οι -κυρίως φοιτητές- επισκέπτες του αναγνωστηρίου.

Η κα Ηλέκτρα Άννινου μας υποδέχθηκε με ένα ζεστό χαμόγελο

Οι φοιτητές και οι άλλοι επισκέπτες της ιδιωτικής αυτής βιβλιοθήκης, με 2 ευρώ μπορούν να μείνουν εως και 12 ώρες στο αναγνωστήριο, ενώ στη συμβολική αυτή τιμή, έχουν και τον καφέ, ή τον χυμό της προτιμησής τους και φυσικά σύνδεση στο internet και επίσης την ψύξη ή τη θέρμανση ανάλογα την εποχή.

Η οικογένεια του αείμνηστου Δημάρχου Θεόδωρου Άννινου, η γυναίκα του Ηλέκτρα και τα παιδιά του, ο Κωνστατνίνος, η Πανωραία, η Δανάη- Μαρία και ο Ανδρέας- Κυπριανός, όλοι τους λειτουργούν αυτό τον χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού τους με βάρδιες, διατηρώντας ζωντανό το πνεύμα του ανθρώπου που τους ενέπνευσε την αγάπη για το βιβλίο και τη τέχνη.

Γιάννης Πομώνης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις