Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η άγνωστη σχέση του Περικλή Παναγόπουλου με την Πάτρα - ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ

Η  άγνωστη σχέση του Περικλή Παναγόπουλο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο καλύτερος espresso, τα κεφτεδάκια, και το σκάφος στον Μώλο, όπως τα περιγράφει η Μαρία Φιλοπούλου

Μια σημαντική και αγαπημένη πόλη ήταν η Πάτρα για τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο που έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

Έλεγε ότι στην Πάτρα έπινε τον καλύτερο espresso

 

Στην Πάτρα είχε μία πολυετή οικογενειακή φιλική σχέση και συνεργασία με την ναυτιλιακή πράκτορα Μαρία Φιλοπούλου. Της ζητήσαμε να θυμηθεί στιγμές από την πολύχρονη συνεργασία τους και τη σχέση του με την πόλη.  "Όσοι δούλεψαν με τον Περικλή Παναγόπουλο πήραν μαθήματα ζωής για την υπόλοιπη καριέρα τους" ήταν τα πρώτα της λόγια.

Η σχέση της Κατερίνας Παναγοπούλου με την Πάτρα - Οι φιλίες, η κουμπαριά, η "Καλλιπάτειρα", το "αντίο" στον σύζυγο της

Όπως μάθαμε, ο ίδιος επισκεπτόταν συχνά την πόλη στην οποία μάλιστα έλεγε ότι έπινε τον καλύτερο espresso, σε καφέ της Αγίου Νικολάου.

Του άρεσε πολύ να περνάει από την οδό Γερμανού ενώ είχε δύο αγαπημένα στέκια στην Πάτρα στα οποία πήγαινε για φαγητό, τον «Γλαύκο» και τον «Μαραβέλα». Συχνά επέλεγε κεφτεδάκια, στα οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

 

Στις διακοπές του όμως του άρεσε να αράζει με το σκάφος του, στον μώλο της Αγίου Νικολάου

 

Στην Πάτρα ερχόταν πάντα με το αυτοκίνητο, σχολιάζοντας κάθε φορά «μα ακόμα δεν φτιάχτηκε αυτός ο δρόμος;». Στις διακοπές του βέβαια του άρεσε να αράζει με το σκάφος του, στον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Ο Περικλής Παναγόπουλος με την Μαρία Φιλοπούλου και τα παιδιά της (Νίκο και Θεοδώρα) στο σκάφος του, στο μώλο της Αγίου Νικολάου, το 2009.

Ο Περικλής Παναγόπουλος με την Μαρία Φιλ...

Ο Περικλής Παναγόπουλος με την Μαρία Φιλοπούλου και τα παιδιά της (Νίκο και Θεοδώρα) στο σκάφος του, στο μώλο της Αγίου Νικολάου, το 2009.

 


Ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου και φανατικός αντικαπνιστής. Θεωρούσε αδιανόητο να καπνίζει κανείς σε κλειστό χώρο και ειδικά σε χώρους εργασίας.


«Εξέφρασε τον θρίαμβο της ζωής με τα πρωτοπόρα και εμπνευσμένα ναυτιλιακά δημιουργήματα του», επισημαίνει η Μαρία Φιλοπούλου, ενώ όπως συμπληρώνει: «θα είναι πάντα στη μνήμη μας ως ο επιχειρηματίας  της ανθρωπιάς, της γαλαντομίας, της ευγένειας και της αλληλεγγύης. Πρωτοπόρος και οραματιστής, ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά».

«Αναπολώ με νοσταλγία και ευγνωμοσύνη την αγαστή, 20ετή συνεργασία μας. Από την πρώτη μέρα που εμπιστεύτηκε τον αείμνηστο σύζυγό μου Θεόδωρο να εκπροσωπήσει την Superfast Ferries στην Πάτρα το 1994.

Στη δυσκολότερη στιγμή της οικογένειας μου απάλυνε τον πόνο μας με την ζεστασιά του

 

Στη δυσκολότερη στιγμή της οικογένειάς μου απάλυνε τον πόνο μας με την ζεστασιά του. “Πριμοδότησε” την πολύχρονη συνεργασία μας με την ίδια εμπιστοσύνη και αγάπη που έδειχνε στον Θόδωρο. Κύλησαν τα χρόνια με μόνο μου μέλημα να φανώ αντάξια αυτής της γενναιόδωρης συμπεριφοράς του σε εμένα και τα παιδιά μου.

Το πρώτο super fast έφτασε στι λιμάνι της Πάτρας την Άνοιξη του 1995

Το πρώτο super fast έφτασε στι λιμάνι τη...

Το πρώτο super fast έφτασε στι λιμάνι της Πάτρας την Άνοιξη του 1995

Έζησα έντονα και διδακτικά εκείνη την περίοδο με τις πρωτοπόρες σκέψεις και αποφάσεις του, τους κοινούς μας σχεδιασμούς για τις γραμμές της Superfast στην Αδριατική. Άλλοτε στο σπίτι του, άλλοτε στο δικό μου αλλά και σε γεύματα εργασίας.

 

Προσέδωσε έντονη αναπτυξιακή ώθηση στο λιμάνι και την πόλη της Πάτρας

Εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο Περικλής Παναγοπουλος προσέδωσε έντονη αναπτυξιακή ώθηση στο λιμάνι και την πόλη της Πάτρας, με ορατά αποτελέσματα ακόμα και σήμερα»αναφέρει η Μαρία Φιλοπούλου.

 

Χαιρετώντας το Superfast που φεύγει από το λιμάνι της Πάτρας. Αριστερά η κόρη του Περικλή Παναγόπουλου και δεξιά η Μαρία Φιλοπούλου

Χαιρετώντας το Superfast που φεύγει από ...

Χαιρετώντας το Superfast που φεύγει από το λιμάνι της Πάτρας. Αριστερά η κόρη του Περικλή Παναγόπουλου και δεξιά η Μαρία Φιλοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight