ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπών συνέχεια στο αστυνομικό θρίλερ με το θάνατο Λαγούδη - Τα μηνύματα της 44χρονης λίγο πριν το θάνατό της

Ανατροπών συνέχεια στο αστυνομικό θρίλερ με το θάνατο Λαγούδη - Τα μηνύματα της 44χρονης λίγο πριν το θάνατό της

Τις ημέρες πριν βρεθεί νεκρή στην Τριχωνίδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο αστυνομικό θρίλερ που εξελίσσεται γύρω από το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη. Συνεχώς έρχονται στο φως και  νέα στοιχεία όπως οι τελευταίες επικοινωνίες της άτυχης μητέρας από την Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε από την άρση των επικοινωνιών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2017 έως 31 του ίδιου μήνα υπήρχε μια πολύ σημαντική επικοινωνία μεταξύ της Ειρήνης και του συντρόφου της, περίπου 40 κάθε μέρα.

Στο φως οι τελευταίες επικοινωνίες της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη πριν πεθάνει- ΕΛ.ΑΣ.: Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι αυτοκτονία

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και τα στοιχεία που υπάρχουν η Ειρήνη Λαγούδη συναντά τον γιατρό, φίλο της για τελευταία φορά στην Αθήνα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 σε πάρκιγκ πολυκαταστήματος.

Μετά από μια διετή σχέση χωρίζουν καυγαδίζοντας. Λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα στέλνει mail σε συγγενή της που βρίσκεται στο εξωτερικό.

«Είμαι στεναχωρημένη με την συμπεριφορά του. Καταρρέω. Πες μου εσύ σαν άντρας τι να κάνω».

Ο συγγενής της δεν της απαντά. Ακολουθεί και 2ο mail:

«Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξαναμιλήσουμε  με τον….. Τελικά δεν αξίζει να ασχολούμαι».

Την ίδια μέρα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει η 44χρονη στέλνει μήνυμα στο κινητό της συζύγου του φίλου της, εξιστορώντας τα πάντα για τη σχέση τους. Η σύζυγος έπειτα επικοινωνεί μαζί του και του ζητά εξηγήσεις.

Συγγενής της Ειρήνης, φέρεται να γνώριζε για τον χωρισμό της 44χρονης με τον φίλο της, καθώς ενώ βρισκόταν εκτός Ελλάδας, έγινε αποδέκτης δεκάδων emails από εκείνη, στα οποία εξέφραζε την απόγνωσή της.

Σε ένα από αυτά φέρεται να γράφει:

«Χάνομαι, δεν είμαι καλά. Καταρρέω. Εσύ ως άνδρας τι θα έκανες στη θέση του; Πάρ’ τον τηλέφωνο σε παρακαλώ γιατί εμένα δεν μου απαντά».

Αργότερα, όπως υποστήριξε ο φίλος της στην αστυνομία, δέχτηκε ένα μήνυμα από την Ειρήνη στο viber στο οποίο του έγραφε:

«Θα τα πούμε σε μία άλλη ζωή. Σε αγάπησα πολύ. Ήσουν πολύ σημαντικός για εμένα».

Αυτό το μήνυμα όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Ο φίλος της ισχυρίστηκε ότι καθώς ήταν με τη σύζυγό του, όταν έλαβε το μήνυμα, το διέγραψε. Ωστόσο ο ισχυρισμός δεν μπορεί να επαληθευτεί καθώς το κινητό της Ειρήνης δεν έχει εντοπιστεί.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την ποινική δίωξη για δολοφονία, κι όχι για την αυτοκτονία όπως αρχικά είχαν πει οι αστυνομικές αρχές, έφερε τα πάνω – κάτω. Ο γιατρός φίλος της 44χρονης, φωτογραφήθηκε από την πρώτη στιγμή ωστόσο ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση κι ότι είναι όλα ψέματα. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η δίωξη του εισαγγελέα Αγρινίου δεν είναι προσωποποιημένη.

Το Βήμα και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραψαν για τις επιφυλάξεις της Αστυνομίας σχετικά με τη φερόμενη ως «δολοφονία»

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι σαφείς ενδείξεις για αυτοκτονία της άτυχης γυναίκας προέκυψαν από το ιστορικό της σχέσης της με τον ιατρό, από την πίεση που του ασκούσε για να συνεχίσουν την γνωριμία τους και τις αρνήσεις του τελευταίου. Καθοριστικό φαίνεται ότι ήταν το μήνυμα που του είχε στείλει στο κινητό του για «ραντεβού στον άλλο κόσμο». Το πλέον σημαντικό στοιχείο ήταν η κατάθεση υπαλλήλου πρατηρίου βενζίνης αλλά και υλικό από κάμερα του εν λόγω πρατηρίου που έδειχνε ότι η 44χρονη είχε αγοράσει πετρέλαιο κίνησης, λίγο πριν τον θάνατό της, με το οποίο φαινόταν ότι περιέλουσε το αυτοκίνητό της, του έβαλε φωτιά και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε αυτό.

Τότε είχε εξετασθεί και ο γιατρός –εργαζόταν στην Αθήνα και στο Μεσολόγγι- που μας περιέγραψε σαφώς τι είχε συμβεί και μας παρουσίασε στοιχεία ότι τις κρίσιμες ώρες είχε ταξιδέψει από Αθήνα, σε Πύργο και ακολούθως στη Ναύπακτο. Επιπλέον από κανένα εύρημα δεν προέκυπτε η παρουσία άλλων ατόμων στο σημείο που βρέθηκε καμμένο το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη».

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκαν στις δικαστικές αρχές μελέτες πραγματογνώμονα και άλλων, που φέρεται να «κλονίζουν» την εκδοχή της αυτοκτονίας και οδήγησαν σε δίωξη για ανθρωποκτονία. Οι νέες ενδείξεις αφορούν ανάλυση ευρημάτων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΙΧ της 44χρονης (δείγματα αιθάλης, στοιχεία καύσης, αποτυπώματα παπουτσιού στην οροφή του αυτοκινήτου κλπ) που φαίνεται να «προσδιορίζουν την παρουσία άλλων ατόμων στο σημείο που εγκλώβισαν την Ειρήνη Λαγούδη».

Ακόμη αναφέρθηκε ότι τα SMS που είχε στείλει στον γιατρό για πράξη αυτοχειρίας της ήταν «σχήμα λόγου» ή μπορεί να είχαν εμφανισθεί εκ των υστέρων. Επίσης διατυπώθηκε η άποψη ότι η Ειρήνη Λαγούδη είχε αγοράσει το μπιτόνι του πετρελαίου όχι γιατί ήθελε να βάλει φωτιά στο ΙΧ της αλλά γιατί έτσι της είχε ζητήσει ο γιατρός ή οι συνεργοί του με επίκληση ότι είχαν ξεμείνει από καύσιμα στην περιοχή. Τέλος παρουσιάσθηκε ανάλυση από «πρώην αστυνομικο του FBI» ότι το χαμένο κινητό της άτυχης κοπέλας εντοπίσθηκε –μέσω σήματος κινητής τηλεφωνίας- να λειτουργεί σε κατοικία της Αιτωλοακαρνανίας που σχετίζεται με τους αναφερόμενους δολοφόνους.

Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν ότι «όλα αυτά τα στοιχεία είναι ασαφή. Μπορεί τα κτυπήματα με το παπούτσι της στην οροφή ή σε άλλα σημεία του ΙΧ –αν επιβεβαιωθούν- να οφείλονται σε δισταγμό της τελευταίας στιγμής και στην προσπάθειά της να απεγκλωβισθεί από το καιόμενο αυτοκίνητο. Δεν φαίνεται πουθενά να είχε μώλωπες από κτυπήματα ή από πάλη με τους αναφερόμενους δολοφόνους που την υποχρέωσαν ταχα να μπει στο όχημα.

Εξάλλου αυτή η εκδοχή σχεδίου δολοφονίας της, μέσα σε καιόμενο ΙΧ, με σκηνοθεσία αυτοκτονίας και με την αγορά του …καυσίμου από το θύμα, είναι προφανώς απίθανο και ίσως πρωτοφανές διεθνώς. Ακόμη, για το ακραίο σενάριο ότι μετέφερε το μπιτόνι με το πετρέλαιο κίνησης γιατί, υποτίθεται ότι κάποιος από τους γνωστούς της έμεινε από καύσιμα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένοι «ύποπτοι» έχουν ΙΧ που κινούνται με βενζίνη. Επιπλέον απορίες προκαλεί η αναφερόμενη εύρεση, μέσω FBI και …ΗΠΑ, του στίγματος του κινητού της Ειρήνης Λαγούδη και μάλιστα σε συγκεκριμένο σπίτι. Παραμένει άγνωστο η ιδιότητα και οι προσβάσεις σε ελληνικές και ξένες υπηρεσίες και η γνησιότητα αυτών των στοιχείων.

Πολύ δε περισσότερο που οι αναλύσεις στίγματος μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας προσδιορίζουν περιοχή και όχι συγκεκριμένο σημείο με ακρίβεια μέτρου που εκπέμπει κάποια συσκευή. Σημειώνεται ότι είχε υπάρξει έλεγχος για να βρεθούν ηλεκτρονικά ίχνη του χαμένου κινητού της 44χρονης χωρίς αποτελέσματα. Όμως όλα θα κριθούν στην συνέχεια και κανείς δεν πρέπει να προτρέχει…».

*στοιχεία από in.gr

Σχόλια

Ειδήσεις