ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία στην Πάτρα την επόμενη εβδομάδα - "Βουτιά" της τάξης των 10-12 βαθμών - ΠΙΝΑΚΑΣ

Πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία στην Πάτρα την επόμενη εβδομάδα - "Βουτιά" της τάξης των 10-12 βαθμών - ΠΙΝΑΚΑΣ

Από την Τρίτη

Ραγδαία πτώση αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος αρχής γενομένης από το βράδυ της Τρίτης και κυρίως κατά την διάρκεια της Τετάρτης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν τάχιστα από την βόρεια Ευρώπη προς την περιοχή μας. Μέσα σε λίγες ώρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 10-12oC.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εν λόγω διάγραμμα που αφορά την πόλη της Πάτρας όπου από τις μέγιστες των 30oC θα φτάσουμε την Τετάρτη σε μέγιστη των 19-20oC. Η πτώση αυτή του υδραργύρου είναι κάτι που σε γενικές γραμμές έχει κλειδώσει.

Όμως, όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, τα τελευταία σημερινά προγνωστικά στοιχεία υποστηρίζουν πως η κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) η οποία θα επακολουθήσει της έλευσης των ψυχρών αερίων μαζών που προαναφέρθηκε θα λάβει χώρα εντός του Αιγαίου πελάγους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει επικράτηση ισχυρών βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων και εκδήλωση φαινομένων κυρίως σε ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και πολύ λιγότερο έως καθόλου στην δυτική και βόρεια χώρα.

 

 

Πρόγνωση: Νίκος Σερέτης

Σχόλια

Ειδήσεις