ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διευθυντής εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: "Φέτος δεν θα περιμένουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς να μπουν στις αίθουσες" - ΒΙΝΤΕΟ

Διευθυντής εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: "Φέτος δεν θα περιμένουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς να μπουν στις αίθουσες" - ΒΙΝΤΕΟ
Πομώνης Γιάννης

Τι δήλωσε στο thebest.gr o Κώστας Γιαννόπουλος

Αισιόδοξος εμφανίζεται μιλώντας στο thebest.gr, λίγες ώρες πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τη φετινή σχολική περίοδο δεν θα περιμένουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς να μπουν στην τάξη, αλλά όπως προβλέπεται, θα συμβεί το αντίστροφο.

Με ανακοίνωση των πινάκων των αναπληρωτών, το Υπουργείο Παδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανέβασε φέτος τον συνολικό αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν σε πρώτη φάση, για το σχολικό έτος 2018-19, σε συνολικά 19.480 εκπαιδευτικούς.

Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, Γονείς και Κηδεμόνες και μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς.

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

 

Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη στο έργο σας.

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σας καλώ όλους και όλες να αναλογιστούμε το τι πραγματικά επιδιώκουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, όλοι όσοι ταχτήκαμε στα ιδεώδη της λαϊκής Παιδείας.

 

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας της γνώσης, που δίνει ο καθένας και η καθεμιά από εσάς στα σχολειά μας, είναι διαρκής και επίπονος.

 

Βασική αποστολή μας είναι η ηθική, η πνευματική και η φυσική αγωγή των

Ελλήνων και όλων όσων μετέχουν της ελληνικής παιδείας.

Στηρίζουμε τη δουλειά μας πάνω στην καλλιέργεια του σεβασμού, στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και μεριμνούμε για τη διαπαιδαγώγηση με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Προστατεύουμε την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και δείχνουμε ανοχή στην διαφορετικότητα.

Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ελεύθερους, ενεργούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες.

Αποσκοπούμε και μεριμνούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

 

Με αυτά κατά νου πορευόμαστε κι εφέτος, γεμάτοι αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε χάριν των παιδιών μας και του μέλλοντος που τους αξίζει.

 

Ας αναμετρηθούμε λοιπόν με τους αθάνατους και ας κρατάμε λογαριασμό με το μέλλον.

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Σχόλια

Ειδήσεις