Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Τραγωδία στα Τέμπη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοκαριστικές μαρτυρίες στο δικαστήριο της Πάτρας! Αναβίωσε η ιστορία του ανήλικου αγοριού που βίαζαν δύο θείοι του και ένας ακόμη άνδρας

Σοκαριστικές μαρτυρίες στο δικαστήριο τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι κατέθεσε στο δικαστήριο το 20χρονο σήμερα παιδί

Μία τραγική ιστορία αποπλάνησης, κατάχρησης και βιασμού ανηλίκου αναβίωσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθονται τρεις άνδρες, πάνω από εξήντα χρόνων, που κατηγορούνται για αποπλάνηση και βιασμό ενός ανήλικου αγοριού. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.

Προφυλακισμένοι είναι ο β’ και ο γ’ κατηγορούμενος που αντιμετωπίζουν και τις τρεις κατηγορίες.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ζάκυνθο από το 2007 μέχρι το 2016 οπότε και το παιδί αποκάλυψε στην οικογένειά του όσα είχε ζήσει. Συγκλονιστικό είναι ότι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενος έχουν συγγενική σχέση μαζί του (σήμερα είναι 20 χρονών) αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές του πατέρα του.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του 20χρονου

Η γνωριμία με τον  α’ κατηγορούμενο που κατηγορείται για αποπλάνηση

Αφορμή για την γνωριμία με τον α’ κατηγορούμενο στάθηκε  μία τράπουλα με παραστάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Ένας συμμαθητής του 9χρονου τότε παιδιού είχε στην κατοχή του αυτές τις τράπουλες. Ο 9χρονος μετά από παρότρυνση του φίλου του θέλησε να συναντήσει τον άνδρα που του τις χάρισε.

Να σημειώσουμε ότι τα δύο αγόρια, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 20χρονος είχαν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους από την ηλικία των έξι ετών.

Ντρεπόμουν και φοβόμουν την κοινωνία

 

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο 20χρονος ο άνδρας οδήγησε τα δύο παιδιά σε ένα ερημικό χωράφι, τον έγδυσε και για πέντε με έξι λεπτά συνουσιάστηκε μαζί του.

«Όση ώρα γινόταν αυτό ο φίλος μου κοιτούσε και αυνανιζόταν. Όταν τελείωσε όλο αυτό, μας έδωσε κάρτες και μας γύρισε πίσω. Τον συνάντησα άλλες τρεις φορές ακόμα, σε διάφορα μέρη. Τις συναντήσεις τις κανόνιζε πάντα ο φίλος μου» ανέφερε ο 20χρονος.

«Μου είχε προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα. Ντρεπόμουν και φοβόμουν την κοινωνία. Ότι θα έχουν λάθος εντύπωση για μένα» είπε ο 20χρονος ενώ ανέφερε επίσης ότι αν και δεν έχει στοιχεία είχε ακούσει ότι ο κατηγορούμενος έκανε τα ίδια και σε άλλα παιδιά.

 

Είχε προσπαθήσει να βιάσει και τον πατέρα μου

 

Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στη κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος είχε προσπαθήσει να βιάσει και τον πατέρα του όταν ήταν σε μικρή ηλικία.

Ο β’ κατηγορούμενος

Είναι γαμπρός του πατέρα του 20χρονου και τον βαραίνουν και οι τρεις κατηγορίες.

Οι επαφές του με το παιδί κράτησαν περίπου από το 2013 μέχρι το 2016

Όπως περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου ο 20χρονος κάποια στιγμή ο θείος του, του ζήτησε βοήθεια για μία εργασία.  Βρέθηκαν σε ένα συνεργείο και όπως κατέθεσε εκεί βρισκούνταν κι άλλα άτομα. Έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, μία συζήτηση σχετικά με το αν έχει κάποια κοπέλα και τι κάνει μαζί της καθώς ήταν στην εφηβεία. «Θα του μάθω εγώ» είπε, σύμφωνα με τον 20χρονο, ο β’ κατηγορούμενος και λίγο αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν, σύμφωνα με την κατάθεση του, σε ένα κρεβάτι.

'Ημουν αγαθός και με εκμεταλεύτηκαν

 

Όπως ανέφερε οι επαφές τους ήταν συνολικά 35 έως 40.

Το ξέρανε ότι είμαι παιδί που φοβάται. Όλα έγιναν με το ζόρι. Φοβόμουν μήπως γίνει κάποιο έγκλημα, μη σκοτωθούν οι οικογένειες.

Ο γ’ κατηγορούμενος

Ο 20χρονος δούλευε όπως ανέφερε στο συνεργείο που διατηρούσε ο γ’ κατηγορούμενος ο οποίος επίσης είχε παντρευτεί αδελφή του πατέρα του. Τον βαραίνουν και αυτόν και οι τρεις κατηγορίες.

Όπως υποστήριξε ο 20χρονος όταν ο ξάδελφός του έλειπε του έκανε άσεμνες κινήσεις τις οποίες του ζήτησε να ανταποδώσει. Στη συνέχεια τον οδήγησε στην τουαλέτα και όπως υποστήριξε ο 20χρονος τον εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα. Σύμφωνα με τον 20χρονο ήρθαν σε επαφή εφτά φορές.

«Έτρεμα ολόκληρος. Μου ερχόταν να αυτοκτονήσω»

«Με είχε πιάσει από το κεφάλι και με πίεζε» ανέφερε συμπληρώνοντας:

«Το έκανα με το ζόρι. Μου έλεγε να μην πω τίποτα γιατί θα με σφάξει και ότι θα πάρει την καραμπίνα. Μου το έλεγε κάθε φορά πριν αλλά και μετά την πράξη».

Ξέσπασε λέγοντας «Ήμουν αγαθός και με εκμεταλλεύτηκαν όλοι». Ανέφερε επίσης ότι με τον γ’ κατηγορούμενο αισθανόταν τον μεγαλύτερο φόβο. «Έτρεμα ολόκληρος. Μου ερχόταν να αυτοκτονήσω» είπε προκειμένου να περιγράψει την ψυχολογική του κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα είπε η σύζυγος του κατηγορούμενου και θεία του κάτι είχε καταλάβει για όσα συνέβαιναν.  Ο 20χρονος κατέθεσε ότι δε γνώριζε αν οι δύο άνδρες ήξεραν ο ένας για τον άλλον.

Η αποκάλυψη της φρικτής ιστορίας

Η ιστορία αποκαλύφθηκε το 2016. Όπως περιέγραψε ο 20χρονος, η οικογένειά του κατάλαβε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι κάτι τον απασχολούσαν και τον πίεσε να μιλήσει για ό,τι του συμβαίνει.

Η ηχογραφημένη συνομιλία και τα 10.000 ευρώ για τη σιωπή της οικογένειας

Μάλιστα από την πλευρά της υπεράσπισης του γ’ κατηγορούμενου αναφέρθηκε ότι υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα στο παιδί, τη μητέρα του (έφυγε από τη ζωή το 2016) και τη σύζυγο του κατηγορούμενου όπου φαίνεται ότι ζητούν από τον κατηγορούμενο 10.000  ευρώ για μην τον καταγγείλουν στην αστυνομία.

Η έντονη αντίδραση του εισαγγελέα με τις ερωτήσεις για τη σχέση με τον 6χρονο

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση του 20χρονου με συνομήλικο του από την ηλικία των 6 ετών. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του Προέδρου αλλά και του Εισαγγελέα ο οποίος σηκώθηκε και είπε χαρακτηριστικά:

«Αν είναι ομοφυλόφιλος, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να έχει βιαστεί».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 20χρονου ο οποίος επιβεβαίωσε όσα κατέθεσε και ο 20χρονος.

Η κατάθεση του πατέρα

Ο πατέρας ανέφερε ότι αποκλείεται να άρεσαν στο γιο του αυτά που γίνονταν ενώ εξήγησε ότι το παιδί τα κρατούσε όλα μέσα του γιατί ήταν φοβισμένο και δεχόταν εκβιασμούς. Μάλιστα διέψευσε ότι ζήτησε με την γυναίκα του, κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον γαμπρό του

*Η δίκη θα συνεχιστεί την επομένη εβδομάδα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις