Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγορεύονται καρέκλες-ξαπλώστρες και τηλεοράσεις στους θαλάμους του Αγίου Ανδρέα - Επαναλειτούργησε η Νεφρολογική

Απαγορεύονται καρέκλες-ξαπλώστρες και τη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Από την 1η Αυγούστου λύθηκε το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διοικητή

Στους θαλάμους της Νεφρολογικής από την Παθολογική επέστρεψαν ασθενείς της κλινικής, από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" Θεόδωρο Σερεμέτη. Υπενθυμίζεται ότι ασθενείς της Νεφρολογικής μεταφέρθηκαν στην Παθολογική στις αρχές Ιουλίου καθώς δεν έβγαιναν οι εφημερίες, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Μία ειδικευμένη γιατρός ήταν με αναρρωτική άδεια λόγω επέμβασης ενώ είχε αποχωρήσει και ο μοναδικός ειδικευόμενος.

"Από την 1η Αυγούστου οι ασθενείς βρίσκονται πάλι στη Νεφρολογική Κλινική. Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί γιατί μια γιατρός ήταν με αναρρωτική άδεια, λόγω επέμβασης κι ένας ακόμα ειδικευμένος απουσίαζε με άδεια κι ο ειδικευόμενος έφυγε. Οι δύο ειδικευμένοι επέστρεψαν και για την ακρίβεια η μια γιατρός διέκοψε την αναρρωτική της. Εμείς είχαμε προκηρύξει θέση για πρόσληψη επικουρικού νεφρολόγου στο νοσοκομείο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ο διαγωνισμός εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τους νεφρολόγους. Δεν είναι πάρα πολλοί και κάποιοι έχουν φύγει στο εξωτερικό", εξηγεί στο thebest.gr o Διοικητής του νοσοκομείου.

Απαγορεύονται τηλεοράσεις και καρέκλες – ξαπλώστρες

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, η οποία ελήφθη στις αρχές του 2017, στους θαλάμους του νοσοκομείου απαγορεύεται η ενοικίαση τηλεόρασης  όπως επίσης και η ενοικίαση καρέκλας - ξαπλώστρας που χρησιμοποιούν το βράδυ οι συνοδοί ασθενών, που μένουν όλη  νύχτα στο πλευρό τους.

Ο κ. Σερεμέτης εξηγεί ότι αφορμή για την απόφαση στάθηκαν παράπονα που διατυπώθηκαν. Ως προς το ζήτημα της τηλεόρασης υπήρχαν διαμαρτυρίες για πρόκληση θορύβου, ενώ για τις καρέκλες - ξαπλώστρες, όπως αναφέρει, δημιουργούσαν πρόβλημα στο χώρο και στην εργασία γιατρών και νοσηλευτών, ενώ τίθεται και θέμα καθαριότητας. Ωστόσο σε περιπτώσεις που ο ασθενής χρειάζεται και το βράδυ συνοδό η Προϊσταμένη ή ο Διευθυντής της κλινικής επιτρέπουν ανάλογ ατην περίπτωση. τη χρήση καρέκλας, αναφέρει ο Διοικητής.

Προσθέτει ότι τίθεται ζήτημα χωρητικότητας στους θαλάμους του πολυώροφου, οι οποίοι πια μετά την ανακατασκευή διαθέτουν όλοι μπάνιο, γεγονός ωστόσο το οποίο μείωσε τον ελεύθερο χώρο. "Δεν μπορούμε να έχουμε καρέκλες. Ούτε το καρότσι νοσηλείας δεν χωρούσε να περάσει. Οι γιατροί κι οι νοσηλευτές πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη τίθεται θέμα καθαριότητας. Ποιος καθαρίζει αυτές τις καρέκλες που ενοικιάζονται από τον έναν στον άλλο; Κανείς. Μπορούν να γίνουν φορείς μικροβίων".

Το γεγονός έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. Κατά τη Διοίκηση τα περισσότερα παράπονα διατύπωσαν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτό τον τομέα ενώ πολύ λιγότερες ήταν οι αντιδράσεις από τους συνοδούς ασθενών.

«Ελάχιστοι συνοδοί γκρινιάζουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν με κάποιους κανόνες. Δεν χρειάζονται όλοι οι ασθενείς συνοδό μέρα – νύχτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιος Ανδρέας: Μετά τα εγκαίνια η νεφρολογική έκλεισε! - The Best News

Ανδρέας Μαζαράκης: Πριν αλέκτωρ λαλήσει... - Πολιτική - The Best News

Απάντηση στη δήλωση του Διοικητή του Γ.Ν. Πατρών ... - The Best News

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις