Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Πλατανόδασος στον Καστελόκαμπο που θα γίνει πάρκο για τους πολίτες - Δείτε όλο το χώρο από την κάμερα του thebest.gr -ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το Πλατανόδασος στον Καστελόκαμπο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πήγαμε δίπλα στον χάραδρο

Ένα ακατέργαστο διαμάντι βρίσκεται στις εκβολές του Χαράδρου. Καλυμμένο από καλαμιές και άγρια χόρτα σε πολλά σημεία του. Και αλλού.. κάποιοι απέρριψαν και τα μπάζα τους. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε τίποτα που να τους εμποδίζει εως σήμερα. Οπότε και αχνοφαίνεται μια φιλότιμη διάθεση έτσι όπως έχει εκφραστεί απο τα χείλη, τόσο του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, όσο και της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, που παραχώρησε στον δήμο 59 στρέμματα, για ορισμένο χρονικό διάστημα και για να αξιοποιηθούν ως ένας ακόμη χώρος ανάπαυσης και περιπάτου για τους πολίτες.

Με την κάμερα του thebest.gr καταγράψαμε τις όμορφες εικόνες, τους ήχους της φύσης.. μαζί και κάποιες "παραφωνίες"

Ενα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να βρει λύση ο Δήμος είναι η διατήρηση της καθαριότητας στο πλατανόδασος. Ο χώρος είναι εν μέρει περιφραγμένος, αλλά έχει δεχθεί κατά καιρούς μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και μπαζών. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο να επιχειρήσουν κάποιοι "συνήθεις ύποπτοι", να πετάξουν κι άλλα άχρηστα οικοδομικά υλικά και αντικείμενα στο μέλλον.

Τι θα κάνει ο Δήμος Πατρέων με το Πλατανόδασος και τα γραφεία του ΟΑΕΔ- Κερδισμένοι χιλιάδες κάτοχοι Εργατικών Κατοικιών

Η φύλαξη του πλατανόδασους σε καλή αισθητική και λειτουργική κατάσταση είναι ένα «στοίχημα» όχι μόνο για τη δημοτική αρχή, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

Παλαιότερη έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών αναδεικνύει ότι το δάσος είναι ένα από τα λίγα στο είδος του πανελλαδικά, αφού παρόμοια οικοσυστήματα σε τόσο μικρή απόσταση από πόλεις είναι πολύ σπάνια. Επίσης, η δημιουργία τέτοιου είδους δάσους είναι πολύ δύσκολη γιατί απαιτείται ειδικό οικολογικό περιβάλλον και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρ' όλες τις έντονες ανθρωπογενείς επιδράσεις που έχει υποστεί (καλλιέργειες, υλοτομίες, κυνήγι, τσιμεντόστρωση της κοίτης του ρέματος), η μικρή αυτή δασική έκταση διατηρείται ακόμα σε σχετικά καλή κατάσταση, γεγονός που αποδεικνύεται από την υψηλή του βιοποικιλότητα σε φυτικά και ζωικά είδη.

Μπάζα έχουν απορριφθεί σε διάφορα σημεία

Μπάζα έχουν απορριφθεί σε διάφορα σημεία

Μπάζα έχουν απορριφθεί σε διάφορα σημεία

Κάποιοι πιο.. νοικοκύριδες έχουν τυλίξει τα μπάζα σε σακούλες σκουπιδιών

Κάποιοι πιο.. νοικοκύριδες έχουν τυλίξει...

Κάποιοι πιο.. νοικοκύριδες έχουν τυλίξει τα μπάζα σε σακούλες σκουπιδιών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις