Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Oι εκλογικές "μάχες" και τα "ντέρμπι" της Κυριακής

Δυτική Ελλάδα: Oι εκλογικές "μάχες&...

Ποιοι μάχονται "στήθος με στήθος", ποιοι δήμοι ξαναστήνουν κάλπες

Οι δημότες της Πάτρας και οι πολίτες της Δυτικής Αχαϊας δεν γλιτώνουν την επαναληπτική διαδικασία για την ανάδειξη του Δημάρχου Πατρέων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και έτσι την Κυριακή προσέρχονται εκ νέου και εις διπλούν στις κάλπες.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας "μάχονται" ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας και ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Παπαναστασίου. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής,  από το ΥΠΕΣ,συγκεντρωτικό σε ποσοστό 99,18%  ο κ. Κατσιφάρας λαμβάνει 43,3% και 11 έδρες και ο Γιώργος Παπαναστασίου 26,7% και 7 έδρες.

Νομός Αχαϊας

Στο Δήμο Πατρέων οι δύο μονομάχοι είναι, ως γνωστόν ο Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έδειξε προβάδισμα στον πρώτο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το συγκεντρωτικπο αποτέλεσμα του ΥΠΕΣ, στο 99,72 %, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος παίρνει 35,07% και 9 έδρες και ο Γιάννης Δημαράς 21,13% και 5 έδρες.

Στο Δήμο Αιγιαλείας στο δεύτερο γύρο έχουν περάσει οι Δημήτρης Καλογερόπουλος και Στάθης Θεοδωρακόπουλος. Ο μεν πρώτος βάσει του αποτελέσματος του ΥΠΕΣ, συγκεντρτικό στο 98,68%, λαμβάνει 40,80% και 7 έδρες, ο δε δεύτερος, 34,48% και 6 έδρες.

Στο Δήμο Καλαβρύτων προβλέπεται ντέρμπι. Το αποτέλεσμα του ΥΠΕΣ, συγκεντρωτικό σε ποσοστό 98,78%,ο Γιώργος Λαζουρας συγκέντρωσε ποσοστό 47,50% και 7 έδρες και ο Χρήστος Παπαδάτος 47,14% και 6 εδρες.

Στους άλλους δύο Δήμους της Αχαϊας , δηλαδή στο Δήμο Ερυμάνθου και στο Δήμο Δυτικής Ελλάδας, είχαμε ανάδειξη Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με νικήτες τον Θάνο Καρπή και τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, αντίστοιχα.

Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Στο Δήμο Αγρινίου στο δεύτερο γύρο μετρούν τις δυνάμεις τους οι Παύλος Μοσχολιός και Δημήτρης Σταμάτης. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, από το ΥΠΕΣ, σε συγκεντρωτικό απότέλεσμα 99,17%, ο κ. Μοσχολιός έλαβε 48,33% και 11 έδρες, ενώ ο κ. Σταμάτης 39,27 % και 9 έδρες.

Στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου τη μάχη θα δώσουν ο Παναγιώτης Κατσούλης και Γιώργος Πρεβεζάνος. Σύμφωνα με το ποσοστό του ΥΠΕΣ, συυγκεντρωτικό στο 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Κατσούλης έλαβε ποσοστό 23,04% και 4 έδρες και ο κ. Πρεβεζάνος 22,99% και 4 έδρες.

Στο Δήμο Αμφιλοχίας εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Απόστολος Κοιμήσης με ποσοστό 54,26%

Στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας έχουμε ένα ακόμα "ντέρμπι". Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ο Αποστολάκης Γεώργιος - Θεόδωρος παίρνει 36,42% και 5 έδρες και ο Νικόλαος Σολδάτος 35,30% και επίσης 5 έδρες.

Στο Δήμο Θέρμου στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Θεόδωρος Πορφύρης με 49,42% και 6 έδρες, και ο Σπυρίδων Κωνσταντάρας με 47, 97 % και 5 έδρες, βάσει των αποτελεσμάτων του ΥΠΕΣ συγκεντρωτικά σε ποσοστό 97,37%

Στο Δήμο Ναυπακτίας έχουμε ένα ακόμα ντέρμπι μεταξύ του Θανάση Παπαθανάση και του Γιάννη Μπουλέ. Στο 98,28% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ οκ. Παπαθανάσης έλαβε 33,44% και 5 έδρες και ο κ. Μπουλές 32,51% και 5 έδρες.

Στο Δήμο Ξηρομέρου θα αναμετρηθούν ο Πυθαγόρας Σαμαράς που έλαβε ποσοστό 49,38% και 7 έδρες και ο  Ιωάννης Λύτρας 42,16% και 6 έδρες.

Νομός Ηλείας

Στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο δεύτερο γύρο περνούν οι Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Αρβανίτης. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων ο κ. Παναγιωτόπουλος λαμβάνει ποσοστό 38,55% και 5 εδρες και ο Δημήτριος Αρβανίτης 29,25% και 4 έδρες.

Στο Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων έχουμε την εκλογή από των πρώτο γύρο του Διονλυση Μπαλιούκου με 54,75 και 16 έδρες, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ.

Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εξελέγη Δήμαρχος την περασμένη Κυριακή ο Ευθύμιος Κοτζάς με 50,47%.

Στο Δήμο Ζαχάρως έχουμε επαναληπτικές εκλογές ανάμεσα στον Πανταζή Χρόνόπουλο που πήρε 45,53% και 6 έδρες και τον Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο που συγκέντρωσε 23,71% και 3 έδρες.

Στο Δήμο Ήλιδας εξελέγη Δήμαρχος την προηγούμενη Κυριακή με 56,57% ο Ιωάννη Λυμπέρης.

Στο Δήμο Πηνειού εξελέγη με 59,18% ο Αλέξης Καστρινός

Στο Δήμο Πύργου αναδείχτηκε νικητής με 52,29% ο Μάκης Παρασκευόπουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις