Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γηροκομείου στην Πάτρα-Ποιες άλλες περιοχές γιορτάζουν στην Αχαΐα

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γηροκομείου στ...

Δεκαπενταύγουστος

Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά αύριο η εκκλησία. Πλήθος πιστών συρρέουν στους ναούς, ιδιαίτερα σε αυτούς που πανηγυρίζουν. Την τιμητική της έχει η Τήνος ενώ στην Πάτρα επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων είναι η Ιερά Μονή Γηροκομείου όπου από χθες συρρέει πλήθος πιστών.

 

Στην Αχαΐα σήμερα επίσης πανηγυρίζει η  μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα. Η μονή, η οποία κτίστηκε το 362, βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού. Κάθε χρόνο, πλήθος πιστών φθάνει στην μονή για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου είναι η ιερά μονή Μακελλαριάς κοντά στους Λαπαναγούς ,30 χιλιομέτρων από την πόλη των Καλαβρύτων. Η μονή κτίστηκε το 532 πάνω σε ένα γυμνό και απότομο βράχο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κάτοικοι από την γειτονική κοινότητα Μάνεσι πηγαίνουν με τα πόδια στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν, ακολουθώντας μία διαδρομή μέσα από το δάσος της Κάνισκας ή το μονοπάτι κατά μήκος του ποταμού Σελινούντα, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Επίσης στην Παραλία Πατρών επίκεντρο του εορτασμού είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις