Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: "Χέρι με χέρι για την ζωή... χέρι με χέρι για την διάδοση της παράδοσής μας..."

Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: "Χέρι ...

Παιδική Επετειακή Παράσταση

Συγκινητικές στιγμές είχαν την τύχη να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μέσα από μια πλούσια σε εικόνα, ήχο και χορό, μουσικοχορευτική εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 Χρόνων Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

«Μαζί ξεκινήσαμε ατέλειωτο δρόμο...κρατώντας κρυφό φυλαχτό» την ελληνική μας παράδοση. Με αυτούς τους αγνούς, παιδικούς στίχους άρχισε να ξετυλίγεται το πολύχρωμο κουβάρι της 40χρονης ιστορίας του Λυκείου πλημμυρίζοντας το κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού με συναίσθημα.

Μετά την γεμάτη θύμησες λυκειακή αναδρομή άρχισαν τα όργανα από τα «Μακάμ της Πόλης».  Οι νέες γενιές, τα φυντάνια μας πήραν την σκυτάλη και εμφανίζονταν επάνω στην σκηνή, φωτεινά σαν να είχαν βάλει τον ήλιο στο πρόσωπό τους, λαμπερά σαν να είχαν βάλει το φεγγάρι στο στήθος τους και τόσο αέρινα σαν να είχαν την θάλασσα την γαλανή κορδέλα στα μαλλιά τους. Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζονταν καιρό και αυτήν την επετειακή γιορτή την περίμεναν με λαχτάρα. Στολίζονταν ώρα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και ανυπομονούσαν να εμφανιστούν και να συνεχίσουν τον ατελείωτο δρόμο της παράδοσης που κάποιοι πριν πολλά χρόνια είχαν το σθένος να χαράξουν. Τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους για αρκετή ώρα προσπαθώντας να μας υπενθυμίσουν όλα όσα έχουν  γίνει εδώ και 40 χρόνια στο Λύκειο. Τραγούδησαν και χόρεψαν με την καρδιά τους για να ευχαριστήσουν τις πρώτες, τις παλαιότερες και τις προηγούμενες λυκειακές γενιές που είχαν μπλεχτεί με τους γονείς και τους φίλους τους στο κοινό και τους καμάρωναν με υπερηφάνεια. Το χαμόγελό τους φανερό πια φυλακτό ήταν μεταδοτικό.

Και για το τέλος δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι καλύτερο από την αλληλουχία των γενεών που κατέκλυσε τη σκηνή. Όλοι οι μαθητές ξεχύθηκαν επάνω στην σκηνή για να καλωσορίσουν τα χελιδόνια τους, τους αγγελιοφόρους της Άνοιξης. Και έπειτα, όλοι εμείς οι πρώτες κυρίες,  οι πρώτες μαθήτριες και μαθητές  του Λυκείου ξεχυθήκαμε με τη σειρά μας επάνω στην σκηνή για να καλωσορίσουμε τα βλαστάρια μας, τους αγγελιοφόρους της Παράδοσης. Όλοι εμείς και όλοι οι παρευρισκόμενοι με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

«Να κάνετε το Λύκειο καλύτερο» ... με την συγκινητική ευχή της κας Λένας Βρή που ήταν από τα πρώτα μέλη του Λυκείου θα κλείσουμε αυτήν την αναδρομή στο παρελθόν, την δημιουργία του παρόντος και την προετοιμασία του ταξιδιού στο μέλλον.

Η Πρόεδρος κα Κατερίνα Πολυκρέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θέλουν να ευχαριστήσουν από τα βάθη της ψυχής τους όλο το κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε λυκειακό βήμα, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τους μαθητές που μας αφήνουν να δημιουργούμε το μέλλον ανατρέχοντας στο λαμπρό ελληνικό παρελθόν.

Επίσης ευχαριστούν ιδιαίτερα την εξαιρετική νεανική ορχήστρα της πόλης μας «Τα Μακάμ της Πόλης» και συγκεκριμένα τους Γεωργόπουλο Νίκο στην φωνή, Γεωργοπούλου Παναγιώτα στο σαντούρι, Ζίνγκο Βασίλη στο κλαρίνο, Γαλάνη Γιάννη στο λαούτο, Γαλάνη Αλέξη στο βιολί και Κούκιου Νικολία στα κρουστά που έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στην παράστασή μας. Κλείνοντας ευχαριστούμε όλους όσους αφιέρωσαν το χρόνο τους για να πλαστεί αυτή η μοναδική και άρτια μουσικοχορευτική εκδήλωση: «40 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών». «Χέρι με χέρι για τη ζωή, δύναμη δίνει το άλλο πρωί» και συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις