Σε καταστήματα τραπεζών στο Αγρίνιο
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» (επικεφαλής ο Απόστολος Κατσιφάρας), παρευρέθη το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο, στην Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγ. Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συνέχεια ο κ. Αντωνόπουλος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου είχε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κολονέλο Γεώργιο καθώς και τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών κ. Ρούσση Δημήτριο. Μετά τις συναντήσεις ο κ. Αντωνόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Η ελληνική αστυνομία δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική αρχή, είναι καθημερινοί άνθρωποι, οικογενειάρχες, συγγενείς, φίλοι μας. Είναι επιφορτισμένοι με την δύσκολη αποστολή, να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές, χωρίς να διαταράσσουν την κοινωνική ηρεμία και χωρίς να παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών. Για να το επιτύχουν αυτό βρίσκονται καθημερινά σε εγρήγορση και εκθέτουν τον εαυτό τους σε αντικειμενικούς κινδύνους. Τους τιμούμε για την προσφορά τους, θα είμαστε πάντα δίπλα τους, και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτελούν διαρκώς το έργο τους με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, με ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης."
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης περιόδευσε σε καταστήματα τραπεζών στο Αγρίνιο, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους καθώς και με διευθυντικά στελέχη.
Ο κ. Αντωνόπουλος αφού ενημερώθηκε προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Η μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε εδώ και δύο περίπου χρόνια όξυνε ακόμη περισσότερο ένα ήδη υπαρκτό αίσθημα κοινωνικής δυσαρέσκειας έναντι των τραπεζών. Και το όξυνε όχι μόνο για την ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκαν τον δομικό τους ρόλο για το οικονομικό σύστημα και την σταθερότητα του, αλλά κυρίως για την αδιάφορη μέχρι και αδιάλλακτη στάση τους απέναντι στην άμεση ανάγκη ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Η σχέση των τραπεζών και της κοινωνίας βασίζεται σε ρητές δεσμεύσεις όπως η τήρηση της νομοθεσίας, αλλά και σε άρρητες προσδοκίες τις οποίες οι πολίτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν νομικά, όπως ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό ή την διαχείριση του υπερδανεισμού.
Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία οι τράπεζες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την σχέση τους με τους πελάτες τους, να μειώσουν και να διατηρήσουν χαμηλό το κόστος υπηρεσιών τους, να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό την αξιοπρέπεια των δανειοληπτών, να στηρίξουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων, και να σεβαστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων που απασχολούν οι οποίοι, επισημαίνεται, αμείβονται με τις χαμηλότερες αποδοχές στην Ευρώπη"
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











