Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όχι στο έργο του Αστακού από την "Οικολογική Δυτική Ελλάδα"

Όχι στο έργο του Αστακού από την  "...

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες

Με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα με θέμα τις επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα, η παράταξη "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" διατύπωσε τις θέσεις της για βιώσιμες επενδύσεις, που σέβονται τις πολύ σημαντικές φυσικές περιοχές της Δυτικής  Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα:

"Ναι σε βιώσιμες επενδύσεις, που σέβονται τις πολύ σημαντικές φυσικές περιοχές της Δυτικής  Ελλάδας. ‘Όχι σε επικίνδυνα, ανεπιθύμητα σε άλλες χώρες σχέδια όπως αυτό του θερμοηλεκτρικού εργοστασίου με καύσιμο το υγραέριο που προωθείται για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Πλατυγυαλίου Αστακού, που κρατούν για μας τα μειονεκτήματα (κίνδυνος, πρόστιμα παραγωγής ρύπων, οσμή, αποτροπή μη οχλουσών επενδύσεων) και προσφέρουν το όφελος αλλού (παραγόμενο ρεύμα)."

Παραθέτουμε επιπλέον βασικά σημεία της τοποθέτησης  του συνδυασμού για το ζήτημα των επενδύσεων που δεν αναλύθηκαν άμεσα λόγω στενότητας χρόνου:

1.Θεμελιώδης παράγων βελτίωσης του παραγωγικού - επενδυτικού κλίματος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών – όχι όμως μέσω της παράκαμψης της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όπως κάνει το νομοσχέδιο «για τα μεγάλα έργα»

2.Μια πραγματική περιβαλλοντική διακυβέρνηση (όχι ανοχή πχ σε φαινόμενα όπως η εκτεταμένη καταλήστευση των κοιτών των ποταμών) διαφυλάσσει όχι μόνο το περιβαλλοντικό αλλά και το τουριστικό μας κεφάλαιο

3.Η υπό καθεστώς πανικού εκποίηση δημόσιας γης για κάλυψη των ελλειμμάτων δεν είναι αναπτυξιακή αλλά υποβαθμιστική της ποιότητας ζωής πολιτική. Είναι αδιανόητη η μετατροπή σιδηροδρομικών υποδομών σε οικόπεδο κατά τρόπο που θα εμποδίζει την επανάχρησή τους ως τέτοιων στο μέλλον. Είναι κοντόφθαλμη και αγνοεί την αρνητική διεθνή πείρα η πώληση εταιριών με αντικείμενο κοινωνικά αγαθά όπως το πόσιμο νερό.

4.Τέλος, ακλόνητη θέση μας είναι η προτεραιότητα της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης ως κύριων παραγόντων θετικού επενδυτικού κλίματος και αυτή θα είναι βασικός οδηγός της δράσης μας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις