Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Καλάβρυτα

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Καλάβρυτα

Παρέμβαση Καραθανασόπουλου για τις επενδύσεις στον Αστακό

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων μίλησαν το Σάββατο 9/10 ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων Β. Ασπρούλιας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Καραθανασόπουλος. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στις επενδύσεις από το Κατάρ στον Αστακό.

Τόνισε: «Με βασικό εργαλείο το νόμο για το «fast trak», που προβλέπει την παράκαμψη κάθε νόμιμης ένστασης στην εξέλιξη μιας επιχειρηματικής επένδυσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι πολυεθνικές του Κατάρ ετοιμάζονται να μετατρέψουν το λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία σε ωρολογιακή βόμβα για τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δημοσιοποιήθηκε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ενημέρωσε με επιστολή του τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα, ότι από ελληνικής πλευράς έγιναν τα αναγκαία βήματα για την προώθηση της επένδυσης και ζητάει αντίστοιχες πληροφορίες για την προετοιμασία της κυβέρνησης του Κατάρ και της «Qatar Petroleum International», για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία, η συγκεκριμένη μονάδα στον Αστακό θα χρησιμοποιεί για  καύσιμη ύλη το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, γνωστό ως LPG. Πρόκειται για  ένα μείγμα βουτανίου, προπανίου και άλλων αερίων και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία «Σεβέζο» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Εκτασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και  η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ωστόσο, το ρεύμα που θα παράγεται  στην μονάδα του Αστακού, προορίζεται  για πώληση στην ιταλική αγορά! Το καύσιμο LPG θα αποθηκεύεται στον Αστακό για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θα μεταφέρεται στην περιοχή μέσω δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ.

Το μέγεθος του κινδύνου που προκύπτει για το λαό από τη συγκεκριμένη επένδυση, επιβεβαιώνει ο εφιάλτης που έζησε  το Μεξικό όταν το 1984 προκλήθηκε έκρηξη σε δεξαμενές LPG στη χώρα. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ενώ άλλοι δεκαπέντε σκοτώθηκαν όταν πέρυσι «έσκασε» βαγόνι τρένου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Παρ' όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο αποδέχτηκε την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, αλλά επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίησή της επένδυσης, που θα αποφέρει πολλαπλάσιες αποδόσεις στα κεφάλαια από το Κατάρ.

Οι θέσεις εργασίας που τάζουν, θα είναι θέσεις άθλιων εργασιακών σχέσεων, δουλειά σε συνθήκες γαλέρας, που θα συνοδευτούν από καταστροφή χιλιάδων άλλων. Τις επενδύσεις θα χρυσοπληρώσει ο λαός, ενώ οι πολυεθνικές του Κατάρ θα εξασφαλίσουν αμύθητα κέρδη με την κάλυψη της ελληνικής κυβέρνησης. "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει"…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις